Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

HOROR NA TANJURU

BIVŠI POSLOVOĐA OPTUŽIO POZNATU MESNICU: ‘Meso koje smrdi ili je upaljeno spremi se za ćevape i mljeveno’

Jurić tvrdi kako se meso tretira kako bi ga se prodalo kupcima iako mu je prošao rok trajanja te kako nikada ne bi jeo to meso

Bivši poslovođa i mesar Ante Jurić optužio je poznatu mesnicu u supermarketu Lorenco na otoku Pagu da meso kojem je istekao rok trajanja koristi za ćevape i miješano meso.

OVO MORATE ZNATI! Evo kako ćete otkriti pokvareno meso čak i ono pakirano

Sve po uputama vlasnika

“Meso kojem je istekao rok trajanja, koje smrdi ili je upaljeno, koristi se za ćevape ili prodaje kao miješano meso, pljeskavice i drugo. U njega se stavi vinobran, sol, papar, Vegeta i neki začin kako bi meso opet dobilo primjerenu boju i miris odnosno da bi se prikrio smrad. Naravno, sve to po uputama vlasnika samog supermarketa”, kaže mesar Jurić, piše Jutarnji list. 

Vlasnik mesnice i supermarketa Lovreno Paro kaže da su mesara Jurića “smijenili s mjesta voditelja mesnice nakon ljetne sezone, i to radi njegove iznimne neurednosti prema mesu i vođenju papirologije”. Paro tvrdi kako je njihova ‘mesnica i prerada uredno prijavljena’.

‘Samo je otvorio bolovanje’

“Redovno se obavljaju sanitarni nadzori i uredno se daju brisevi i uzorci mesa zavodu za javno zdravstvo. Uvijek je sve bilo u redu. Bili smo među deset najboljih mesnica po kvaliteti mesa u Hrvatskoj prema ocjenama tajnih kupaca. Nadamo se da će tako i ostati”, navodi se u odgovoru koji su dobili mediji iz mesnice.

Paro tvdi da se Jurić “isprva pokazao kao dobar radnik i imao je dobru plaću te plaćen smještaj”.

“Ali kasnije je smijenjen, te je 21. rujna otišao na godišnji odmor i trebao se vratiti na posao 11. studenoga na radno mjesto mesara. Nije se vratio ni javljao nego je otvorio bolovanje”, tvrdi vlasnik mesnice.

“Nema šanse”

Jurić je radio prvih godinu dana na određeno vrijeme, a u ljeto ove godine dobio je posao na neodređeno.

“Otkad sam došao kroz mesnicu je prošlo više od 20-ak ljudi. Kad netko nije zadovoljan, vlasnik mu kaže da slobodno može otići jer da su “svi zamjenjivi”, a da će se kod njega raditi kako on traži”, tvrdi Jurić.

Na pitanje je li ikad pojeo ćevape iz mesnice u kojoj radi, zgrozio se i rekao: “nema šanse”.

NAJVEĆE AFERE S MESOM U HRVATSKOJ: Od krave Šane do ‘svježeg’ mesa koje je u hladnjačama stajalo i po deset godina

Nalaz inspekcije

Ministarstvo poljoprivrede u nadzoru je utvrdilo da u duboko smrznutoj komori nije pronađeno meso s isteklim rokom trajanja i da meso s isteklim rokom upotrebe odvozi.

“Izvršen je inspekcijski nadzor u mesnici koja se nalazi u sklopu marketa Lorenco u Povljani. Mesnica nije registrirana te je stranci izdano rješenje da registrira mesnicu, a bit će podnesen i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. Drugi inspekcijski nadzor, istog dana, obavljen je u mesnici u Pagu koja se isto nalazi u sklopu marketa Lorenco. Mesnica je registrirana. Pronađeni su nedostaci vezani uz infrastrukturu te koji se odnose na samokontrole. Također, subjekt ne vodi redovito evidencije. Mesnici će biti izdano rješenje kojim će se narediti otklanjanje pronađenih neusklađenosti te će se podnijeti optužni prijedlog”, navodi se u odgovoru Ministarstva poljoprivrede, piše Jutarnji list. 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr