BIVŠI MINISTAR NA KRAJU VRATIO LOVU ZA DEZODORANSE: / Tvrdi da je to poklon za dužnosnike Europske unije

Image
Foto: Davor Višnjić / PIXSELL

Bivši ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Marko Pavić na koncu je iz svoga džepa na račun ministarstva uplatio 7000 kuna koliko je službenom karticom platio skupe parfeme i vina

24.7.2020.
14:44
Davor Višnjić / PIXSELL
Play logo

Nakon što je Telegram otkrio kako je sada već bivši ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Marko Pavić zadnjih dana svoga mandata novcem Ministarstva nakupovao hrpu vina, skupe parfeme i dezodoranse, a zatim zatražio da mu se trošak "ispeglane" službene kartice od 7071 kunu refundira, izbio je skandal. Isti je zasad okončan time što je Pavić na iz svoga džepa uplatio spomenuti iznos na račun svoga bivšeg ministarstva.

U međuvremenu se pravdao kako je zapravo kupovao poklone za europske ministre i druge EU dužnosnike s kojima je surađivao tijekom svoga mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PAVIĆ PEGLAO KARTICU ZA PARFEME, PA MINISTARSTVO TRAŽIO POVRAT: /

'To su pokloni za europske dužnosnike, htio sam dati osobni touch'

Image
PAVIĆ PEGLAO KARTICU ZA PARFEME, PA MINISTARSTVO TRAŽIO POVRAT: /

'To su pokloni za europske dužnosnike, htio sam dati osobni touch'

Na umu je imao 'dobru diplomatsku praksu'

O svemu tome Pavić se danas oglasio objavom na Facebooku koju prenosimo.

"Želim se osvrnuti na napise u medijima punim insinuacija i uvreda na osobnoj razini o protokolarnim poklonima kojima sam se zahvalio kolegama ministrima zaduženima za koheziju te predstavnicima Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima sam u zadnjih godinu dana intenzivno radio na hrvatskom predsjedanju te planiranju novog Višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027.

Iznos protokolarnih poklona bio je 7071,59 kuna. Iako je moja namjera bila dobra i podržavala je dobru diplomatsku praksu, zbog insinuacija i uvreda na osobni račun kojima sam izložen zadnjih dana iznos od 7071,59 kuna uplatio sam na račun Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i odlučio protokolarne poklone financirati iz vlastitih sredstava te više nemam namjeru o tome polemizirati u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

U srijedu 22. srpnja prisegnuo sam za zastupnika u Hrvatskom saboru i poslu saborskog zastupnika želim se u potpunosti posvetiti, a u svom radu posebno ću se fokusirati na europske teme'', napisao je Pavić na Facebooku te priložio fotografiju potvrde da je uplatio novac na račun Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo