NAKON PRESICA HND-A

BIVŠI KOLINDIN SAVJETNIK MADŽAR: Nisam tužio lokalni portal jer su me nazvali nosačem državnog cekera. To su prenijeli s Net.hr-a…

Naglašava i kako je dugo vremena žrtva neistinitog izvještavanja u pojedinim medijima, te da pritom uopće ne misli na ‘neduhovite pokušaje ismijavanja’

Bivši predsjedničin savjetnik Tomislav Madžar u petak je odbacio tvrdnju potpredsjednika HND-a Gorana Gazdeka da je prijetio tužbom portalu Ogportal.com zbog teksta u kojem je istaknut kao ”nosač državnog cekera”.

”Navedeni portal objavio je zahtjev za ispravkom teksta koji je posve nekritički prenio s drugog portala Net.hr, a u kojem me se potpuno neistinitim tvrdnjama optužuje kako sam ustanovi u svom vlasništvu političkim utjecajem pribavio poslove, a time se, dakle, materijalno okoristio. U tom tekstu za takve stravične navode nema niti jednog dokaza”, ističe Madžar.

Dodaje i kako je to zlonamjerna tvrdnja na koju je morao reagirati kako bih zaštitio sebe i ustanovu ”Vaš pregled” kojoj je ravnatelj.

Uvrijedio ga izraz ‘nosač državnog cekera’

“Tekst koji je nekritički prenijelo više portala opremljen je uvredljivo, te sam reagirao na sve neistinite tvrdnje kojim je obilovao, a koji je već u naslovu posprdno mene sveo na ‘nosača državnog cekera”, ističe Madžar.

Naglašava i kako je dugo vremena žrtva neistinitog izvještavanja u pojedinim medijima, te da pritom uopće ne misli na ”neduhovite pokušaje ismijavanja”, karikiranja i sramoćenja njega kao osobe, nego reagira na neistine koje mu nanose štetu i napadaju njegov kredibilitet i integritet.

”To ne može proći bez reakcije, ne možete o nekomu pisati, konstruirati lažne zaključke ili prenositi od drugih medija takve štetne informacije i pri tomu se žaliti što tražim objavu ispravka, a upravo se o tome radi”, ističe Madžar. Dodaje i kako je “potpuna laž” da je prijetio tužbom lokalnom portalu jer ga je nazvao posprdno.

‘Nanijeli su mi nemjerljivu štetu’

”Istina je da sam angažirao odvjetnike koji su u moje ime reagirali prema onima koji su pokušali nanijeti mi nemjerljivu štetu iznošenjem potpuno neutemeljenih zaključaka kako sam koristio ‘stranačka prijateljstva’ u poslovanju”, zaključuje Madžar.

Reagiranje Tomislava Madžara uslijedilo je nakon konferencije za novinare Hrvatskog novinarskog društva koje je upozorilo na novi val tužbi protiv novinara i medija i gdje je Gazdek, govoreći o prijetnjama tužbama, istaknuo i zahtjev za objavom ispravka koji je uputio Tomislav Madžar.

Povratak na Net.hr