BIVŠA PREDSJEDNICA SINDIKATA ZDRAVSTVA UPOZORAVA: / 'Ono što smo izbjegavali više od 15 godina doći će na naplatu u težem obliku'

Image

Navodi kako se poziva na solidarnost tek kada se dovedemo u problem, a da bi ona trebala od ranije biti ugrađeno u sve nas

26.10.2020.
18:49
PIXSELL, Zarko Basic

Bivša predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, Spomenka Avberšek, u Novom danu N1 televizije govorila je o funkcioniranju zdavstvenog sustava, a kritizirala je i nove mjere Nacionalnog stožera.

"Bojim se da, tek kad se riješimo korone, vidjet ćemo da će ono što smo izbjegavali više od 15 godina doći na naplatu u težem obliku", kaže Avberšek te dodaje kako će sad tek izaći na vidjelo sva manjkavost i neuređenost hrvatskog zdravstvenog sustava.

Navodi kako se poziva na solidarnost tek kada se dovedemo u problem, a da bi ona trebala od ranije biti ugrađeno u sve nas. To se najviše vidi u pozivu zdravstvenih djelatnika iznad 65 da se vrate na posao u vrijeme kada su najugroženija grupacija stariji ljudi.

Nesređeni sustav

Komentirala je i situaciju u zabočkoj općoj bolnici, u kojoj su zaražene pacijente koji nisu u životnoj opasnosti slali doma, a zbog nedostatka sanitetskog prijevoza odvozili su ih članovi obitelji.

"Što se dogodilo s bolnicom? Očito netko nema petlje da kaže da će bolnica biti "zatvorena". Kada se takvi pacijenti šalju doma, u okrilju noći, definitivno je ugroza. To svaki građanin zna, ne mora biti ni epidemiolog ni liječnik, tu nema opravdanja", rekla je.

Osvrnula se i na nove mjere.

"Koje su to mjere, misle li da smo imbecili, tko želi kupit će piće prije ponoći", zaključila je Avberšek.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali