OTKRIVAMO KAKO KADROVIRA HDZ-ova VLADA: / Ministar prometa Butković na važnu funkciju postavio bivšu misicu

Nova Vlada se ustalila i upražnjena mjesta u pojedinim ministarstvima polako se popunjavaju poznatim i manje poznatim kadrovima.

29.11.2016.
9:21
PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

I dok je dio medija privukla informacija da je potpredsjednik Vlade i ministar uprave, mostovac Ivan Kovačić za tajnika svoga kabineta postavio neiskusnog 26-godišnjaka Matiju Kikelja koji je nedavno diplomirao, dotle je ispod radara prošlo još jedno znakovito imenovanje na istu dužnost, ali u drugom ministarstvu.

Miss Globe u nadzornom odboru HAC-a

Naime, tajnica Kabineta ministra Olega Butkovića u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture je Nataša Munitić. Njezino ime većini možda ne govori mnogo. No, karijera tajnice Kabineta HDZ-ovog ministra prometa nije zanemariva poput one Kovačićevog pulena Kikelja.

Munitić je, kao nestranački kadar, u spomenutom Ministarstvu još od ožujka 2011. godine dok je tamo stolovao Božidar Kalmeta. Pa je ostala i kada je nakon pobjede Kukuriku koalicije ondje nakratko zasjeo Zlatko Komadina, a zatim i Siniša Hajdaš Dončić. U to je vrijeme bila šefica Odjela za financijske projekte, a u ožujku 2012. imenovana je i u Nadzorni odbor HAC-a.

"Ta je žena vrhunski stručnjak"

No, ona je svojedobno bila medijski eksponirana zbog nečeg drugog. Godine 2007. na natjecanju Miss Globe Hrvatske bila je proglašena najljepšom hrvatskom gospođom, a s tom je titulom otišla i na svjetski izbor u Palm Springs gdje je osvojila četvrto mjesto, a uz njega i titulu najelegantnije gospođe.

Kada su 2012. godine tadašnju glasnogovornicu Ministarstva prometa Marinu Halužan, u vrijeme kada je Munitić imenovana u NO Hrvatskih autocesta, novinari upitali o tituli Miss Globe Hrvatske koju je ova osvojila pet godina ranije, odgovorila je: "Pa ta je žena vrhunski stručnjak. Ona je ta koja dogovara novac za ceste i druge infrastrukturne radove".

Munitić je sada na čelu Revizirskog odbora u Hrvatskim autocestama. Uredištvo Net.hr-a poslalo je službeni upit Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture o imenovanju Nataše Munitić. Odgovor Ministarstva još čekamo.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali