KADROVIRANJE NA SJEDNICI VLADE

BIVŠA MINISTRICA NA VISOKOJ POZICIJI: Nada Šikić dobila fotelju u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice novom zamjenicom ravnatelja Hrvatskog zavoda za mrovinsko osiguranje, umjesto razriješene Jadranke Perasić, imenovala Nadu Šikić, bivšu ministricu ministrica rada i mirovinskoga sustava u Vladi Tihomira Oreškovića.

Državnim tajnikom u Ministarstvu kulture imenovan je Ivica Poljičak.

Na osobni zahtjev, s danom 4. prosinca, razriješen je pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Barać. Također, razriješen je pa ponovno imenovan pomoćnik ministra Ante Mišura, a radi odlaska na novu dužnost razriješen je i pomoćnik ministra Nenad Šćulac.

Novom pomoćnicom ministra poljoprivrede, s danom 5. prosinca, imenovana je Jelena Đugum, a pomoćnikom ministra Damir Agičić.

Dario Matanović, Igor Kreitmeyer, Mate Rebić i Nenad Šćulac imenovani su pomoćnicima ministra zaštite okoliša i energetike.

Temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, glavnom tajnicom Ministarstva zaštite okoliša i energetike imenovana je Vlatka Vraneković.

Donesena je i Odluka o osnivanju Međuresorne radne skupine za pripremu očitovanja i koordinaciju aktivnosti vezanih za zastupanje Republike Hrvatske u međudržavnom sporu pred Europskim sudom za ljudska prava.

Povratak na Net.hr