Play ponuda

FOTO: / 'Bit ćemo jedna od najrazvijenijih i najbogatijih država europe i svijeta'

shimmer fallback
11.1.2015.
23:17
Play ponuda

Novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović započela je sa zahvalama svima koji su pridonijeli pobjedi "za našu lijepu hrvatsku domovinu".

"Mnogi su mi govorili što ti to treba, ulaziš u bitku koju ćeš izgubiti, ali ja se ne dam, ja se ne predajem i tako ću raditi i na boljitku Hrvatske. I bit ćemo jedna od najrazvijenijih i najbogatijih država europe i svijeta. Idemo već večeras raditi, čeka nas veliki posao", rekla je Kolinda Grabar Kitarović i još jednom zahvalila HDZ-u i Karamarku.

"Sad ću morati izaći iz HDZ-a, ali moje vrijednosti ostaju nepromijenjene", jasno je poručila.

"Idemo, zajedno dalje za bolju Hrvatsku. Ima toliko ljudi koji su mi pomogli u svemu ovome", rekla je Kolinda te posebno apostrofirala Brkića, obitelj i suradnike.

"Hvala svima, ja ću biti vaš glas i vaša predsjednica", zahvalila je i protukandidatima. Kada je krenulo fućkanje na ime Ive Josipovića odmah je to spriječila riječima: "Nemojte, molim vas."

"Dosta je bilo podjela, svi ste vi moji, dragi moji hrvatski građani, ujedinimo se, idemo domovinu izvući iz krize idemo završiti put koji smo počeli pod prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom, idemo Hrvatsku odvesti u blagostanje", poručila je.

Orilo se 'Zovi, samo zovi'

Nakon toga se prolomilo: Franjo, Franjo! Zajedno se povela pjesma "Zovi, samo zovi", kojoj se pridružila i novoizabrana predsjednica.

"Borit ćemo se za hrvatske nacionalne interese jer ovo je Hrvatska, a ne regija i brinut ćemo o našoj Hrvatskoj, o našim ljudima, o umirovljenicima, nezaposlenima, blokiranima, mladima koji odlaze", nastavila je.

Tri obećanja

"Mi smo ti koji ćemo zemlju izvući iz krize, Hrvatska to može i hoće i Hrvatska to zaslužuje. Dajem vam tri obećanja: od prve sekunde ću početi raditi za vas i za naš boljitak, idemo dalje zajedno bez podjela, kao ujedinjena Hrvatska jer Hrvatska može i hoće bolje, u potpunosti ću primijeniti svoj program za bolju Hrvatsku", obećala je Kolinda Grabar Kitarović.

"Osvrnimo se oko sebe, pružimo ruku pomoći onima kojima je to potrebno", rekla je.

"Vjerujte da zajedno možemo učiniti čuda, idemo zajedno u tu bolju Hrvatsku", rekla je te obećala da se neće odmaknuti od naroda i da će biti među ljudima, tražiti da joj pomognu.

"Idemo se ujediniti, zajedno možemo puno bolje, hvala vam", zaključila je.

Uz taktove pjesme "Moja domovina", otvorio se šampanjac i zapjevalo.

Novoizabrana predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na novu dužnost po zakonu stupa posljednjega dana mandata predsjednika u odlasku Ive Josipovića, koji je petogodišnji predsjednički mandat preuzeo 19. veljače 2010.

Sve o izborima pročitajte ovdje.

Play ponuda
Play ponuda