SJEČA GLAVA

‘BIO JE TO NEUSPJELI POKUŠAJ PUČA’: Šef HDSSB-a ekspresno izbacio iz stranke sve koji su tražili njegovu smjenu!

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je danas kako je Predsjedništvo stranke raspustilo gradske organizacije u Belišću i Valpovu, a Sud časti je iz HDSSB-a isključio predsjednicu Glavnog odbora Danijelu Lovoković, njezina zamjenika Dinka Burića i još četvero članova, koji su tražili Vulinovu i suspenziju drugih stranačkih čelnika.

POZADINA RASKOLA U GLAVAŠEVOM HDSSB-u: ‘Ovdje demokracija baš i ne postoji…’

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u Osijeku, Vulin je isključene članove skupine, za čijeg predvodnika smatra Burića, prozvao za neuspjeli pokušaj puča u HDSSB-u, sa ciljem slabljenja i urušavanja stranke pred lokalne izbore. Istaknuo je kako su oni svoje nezadovoljstvo mogli izraziti na redovnim sjednicama stranačkih tijela, posebice Burić kao dugogodišnji član najužih tijela stranke, te da nije bilo nikakvog razloga za izazivanje puča.

Vulin: Nećemo dopustiti da neka neformalna skupina upravlja strankom

Za zahtjeve Burića i njegovih pristaša o promjenama u vrhu stranke održavanjem izvanrednog Izbornog sabora, Vulin je napomenuo kako je u više navrata najavljivao održavanje Izbornog sabora do kraja ove godine i dolazak novih ljudi u vodstvo stranke, čemu mora prethoditi sjednica Glavnog odbora koju je ta skupina također tražila.

Ustvrdio je da je sinoćnja sjednica Predsjedništva HDSSB-a bila potpuno legalna, s natpolovičnom većinom nazočnih članova, te da je Sud časti donio pravovaljanu odluku jer su od tri njegova člana bila nazočna dva (nije nazočio Burić kao treći član).

TUGA U STOŽERU HDSSB-a: Tamburaši zapjevali ‘večeras me dobri ljudi, nemojte ništa pitati…’, Glavaš objavio: ‘Ovo su mi zadnji izbori!’

Vulin je odbacio tvrdnje da su on i još 14 članova vodstva stranke također suspendirani na zahtjev članova Burićeve skupine, naglasivši da su Burić i njegovi pristaše suspendirani prije dva dana, čime su im suspendirana sva stranačka prava, uključujući i podnošenje zahtjeva za suspenzijom drugih članova HDSSB-a. Njihov zahtjev za suspenzijom predsjednika i drugih članova vodstva HDSSB-a, dodao je, podnesen je 25. listopada, kad su već bili suspendirani, i nije bio potpisan, pa stoga ni razmatran.

“Nećemo dopustiti da neka neformalna skupina upravlja strankom i odlučuje kada će se sastajati stranačka tijela, koja i dalje normalno funkcioniraju, iako je šteta ovime već počinjena”, poručio je Vulin.

NK Osijek - NK Inter Zapresic

Upitan kakav je status u stranci osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića, odgovorio je kako protiv njega nije pokrenut nikakav postupak, da se on nije javno izjašnjavao o tom problemu te da o tome treba njega pitati.

I Glavaš okrenuo leđa Buriću

Utemeljitelj stranke Branimir Glavaš rekao je da je Burić prije mjesec i pol dana prekinuo svaku komunikaciju sa strankom, izrazivši žaljenje što Burićeva neformalna skupina koristi protustatutarne metode kako bi unijela nemir u stranku što će, tvrdi, sigurno ostaviti posljedice.

Ustvrdio je da HDSSB ima legitimno izabrano vodstvo koje u potpunosti funkcionira u skladu sa stranačkim Statutom, dok sva ostala tumačenja smatra netočnima, sa ciljem izazivanja eskalacije nereda u HDSSB-u.

Glavaš je najavio da će Vulin nastaviti proces pomlađivanja vodstva stranke, a da će se stariji članovi “potpuno povući iz aktivnog djelovanja, u smislu utjecaja na politiku stranke”.

GLAVAŠEVA OSVETA: Burića koji mu je rekao da ga voli proglasio ‘prvakom analnog alpinizma’

Povratak na Net.hr