'ČUO JE GLASOVE'

‘BIO JE POBOŽAN, A ONDA JE POČEO ISPITIVATI O SOTONIZMU’: Prijatelj svjedočio o ubojici iz Dramlja

Danas je nastavljeno suđenje mladiću iz Dramlja koji je u srpnju 2014. ubio svog prijatelja iz Crikvenice i teško ranio njegovu djevojku. Suđenje je počelo svjedočenjem njegova prijatelja iz djetinjstva, koji ga je opisao kao pobožnog dečka. Sudi mu se za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva.

Dino Kulišek je 2014. višestrukim ubodima nožem ubio Ivana Jagodića, a njegova djevojka Meriem Demo ležala je na podu praveći se mrtva. Zahvaljujući tome je preživjela, piše Jutarnji list.

‘Išao je u crkvu, a onda se počeo čudno ponašati’

Svjedok je na današnjem suđenju rekao da je Dino bio pobožan i išao u crkvu, a iznenadio se kad ga je počeo ispitivati o sotonizmu. Samo mjesec dana prije ubojstva Dino se jako promijenio, ispričao je njegov prijatelj na sudu.

‘Samo je šutio i počeo bi se smijati, bez povoda. Govorio mi je da čuje glasove, da ga progone, da ne može spavati. Jednom kada smo trčali, samo se zaustavio i počeo pričati o tim glasovima. Ispitivao me je da li mu čitam misli, sumnjao je da glasove koje čuje i ja mogu čuti. Čudno se ponašao, jednom je motorom uletio u jednosmjernu ulicu sa 60 na sat, govorio sam mu da stane, ali nije me slušao i imali smo lakšu prometnu nesreću. Godinu dana prije događaja pao je u nesvijest iz čistog mira i počeo se tresti, a poslije se ničega nije sjećao’, rekao je svjedok na sudu, prenosi Jutarnji.

‘SPOMINJAO JE CRNU MAGIJU, UROKE KOJE JE BACAO I HIPNOZU’: Majke ubijenog i ubojice napokon progovorile o strašnom zločinu

Suđenje se nastavlja u prosincu

Nakon što je Kulišek ubio Jagodića i ranio njegovu djevojku, završio je u bolnici za osobe lišene slobode. Njegova se obrana temelji na neuračunljivosti.

ubojstvo-crikvenica

Svjedočila je i psihijatrica koja je rekla da je Dino patio od akutnog psihotičnog poremećaja te da je primao terapiju.

Mjesec dana nakon ubojstva, iz bolnice je nazvao svog prijatelja iz djetinjstva. Poručio mu je da se u njegovo ime ispriča djevojci koju je teško ranio.

Obrana predlaže saslušanje i druge liječnice te zatvorskih cimera Dine Kulišeka. Suđenje će se nastaviti u prosincu.

 

Povratak na Net.hr