UZNEMIRENI GRAĐANI

‘BILO JE STRAŠNO’ Potres se osjetio i u Hrvatskoj, treslo se u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Metkoviću…

Čitatelji Net.hr-a javljaju kako se potres koji je u nedjelju ujutro pogodio središnju Italiju osjetio i u Hrvatskoj.

NOVI SNAŽAN POTRES U SREDIŠNJOJ ITALIJI! Stižu prva izvješća o štetama: ‘Sve se srušilo, sravnalo sa zemljom, grad više ne postoji!’

Treslo se u centru Rijeke, blago podrhtavanje zabilježeno je u Splitu i u Zadru. Čitava Istra osjetila je blage vibracije tla.

‘Skužili smo po trešnji stola i stolica na trećem katu’, javlja čitateljica iz Matkovića gdje se potres također osjetio.

Središnja Hrvatska, kako javljaju čitatelji Net.hr-a, nije osjetila podrhtavanja no lusteri su se ljuljali u centru Zagreba kao i u Topuskom.

Osim Hrvatske, potres jačine 6.7, koji je jutros u 7:40 sati pogodio središnju Italiju, osjetili su i stanovnici Bosne i Hercegovine.

Posljedice potresa osjetili su stanovnici Bihaća, a zatreslo se i u Sarajevu.

Potres koji je danas ujutro pogodio središnji dio Italije jakosti je 7,1, objavila je Američka seizmološka služba. Jaki potres izazvao je paniku i masovni izlazak stanovnika na ulice, a dio telefonskih linija je u prekidu. Talijanska agencija Ansa javlja da je potres dugo trajao, ali za sada nema izvješća o stradalima.

Europsko-mediteranski seizmološki centar na internetskoj stranici objavio je prije toga da se radi o potresu jakosti 6,7 koji je u 7,40 sati pogodio središnju Italiju a osjetio se i na sjeveru i jugu Italije te u susjednim državama Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, a potom je korigirao jakost na 6,5.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr