SVI SU SE RAZIŠLI

‘BILI SU NASLAGANI JEDNO UZ DRUGO, PUŠTALA SE CAJKA’: Ogromni koronaparty pored splitskog hotela prekinula policija

Dvjestotinjak mladih se okupilo unatoč epidemiološkim mjerama na platou s južne strane hotela Radisson blu na splitskom Trsteniku, a razišli su se nakon dolaska policije

U noći sa subote na nedjelju dvjestotinjak mladih Splićana okupilo se na platou s južne strane hotela hotela Radisson blu na splitskom Trsteniku. Čitatelji Dalmacije Danas tvrde da je gomila kršila epidemiološke mjere, ali i javni red i mir.

“Ljudi su bili ‘naslagani’ jedno uz drugo, bez maski, bez poštivanja razmaka, uglavnom se puštala cajka. Jasno mi je da mladi nemaju gdje izaći, ali ne znam kako je moguće da se na istom mjestu tek tako okupi nekoliko stotina ljudi”, upitao se jedan Splićanin.

Razlog možda leži i u tome što se okupljanje danima prije najavljivalo na Instagramu. No, policija je za to prekasno saznala, pa je uspjela samo rastjerati ljude.

“Policijski službenici su od 23.03 do 00.40 sati obilazili navedeno područje na kojem se okupio veći broj mlađih osoba i upozoravali su osobe da se raziđu. Osobe su se nakon intervencije policije razišle”, odgovorili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr