BiH i dalje traži povrat bivše dječje bolnice u Cavtatu

9.2.2010.
15:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako je u utorak citira Dnevni avaz, državna pravobraniteljica BiH Dragica Miletić najavila je podnošenje ustavne tužbe na presudu Vrhovnog suda Hrvatske zbog odbijanja revizije odluka Trgovačkog suda u Dubrovniku.

"Poduzet ćemo sve pravne radnje predviđene pozitivnim propisima i zaštititi nekretnine čiji je titular BiH. Nema ni govora da se odustane od te imovine", kazala je Miletić.

Ustavna tužba posljednji je pravni korak kojega BiH može poduzeti u samoj Hrvatskoj, a ukoliko je Ustavni sud odbije, cijeli slučaj će završiti na Europskom sudu za ljudska prava, najavila je Miletić.

Ravnatelj KCUS-a Ismet Gavrankapetanović je potvrdio kako KCUS sudjeluje u nastojanjima da mu se vrati pravo upravljanja bivšom dječjom bolnicom Nemanja Vlatković koja je sada u potpuno devastiranom stanju.

Nad tom je bolnicom nakon rata proglašen stečaj a nakon provedenog stečajnog postupka vlasništvo je preuzela tvrtka Konel.

Zbog nastavljenog spora oko vlasništva objekti bivše bolnice i danas stoje potpuno devastirani iako su na atraktivnom dijelu Cavtata uz samu morsku obalu.

Pravobraniteljstvo BiH i uprava KCUS-a tražili su od dubrovačkog suda da iz stečajne mase izdvoji objekte i zemljište na kojemu se oni nalaze no tom zahtjevu nije udovoljeno pa je država BiH brisana iz zemljišnih knjiga kao vlasnik.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali