Bianca Matković se fino ‘uhljebila’

Nadzorni odbor turističke agencije Atlas potvrdio je imenovanje Biance Matković za članicu Uprave ovog društva, a Sanaderova miljenica navodno će pridonijeti jačanju pozicije Atlasa na domaćem i na stranim tržištima.

”Imenovanjem na mjesto članice Uprave za produkciju, marketing i operacije, Bianca Matković pridonijet će strateškom pozicioniranju Atlasa kao najveće i vodeće regionalne turističke agencije. Zahvaljujući bogatom iskustvu u organizaciji najvećih državnih samita, konferencija i događanja, kao i zavidnom iskustvu u sferi međunarodnih odnosa i gospodarske diplomacije, Bianca Matković pridonijet će jačanju pozicije Atlasa na domaćem i na stranim tržištima”, izvijestili su iz Atlasa.

Bianca Matković imenovana je 2009. ministricom u Vladi Republike Hrvatske, a 2010. postala je državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva RH, zadužena za investicije, izvoz, gospodarsku diplomaciju i međunarodnu gospodarsku suradnju.

Pogodnosti na teret poreznih obveznika

Matković je nekadašnja bliska suradnica Ive Sanadera, šefica njegova kabineta, ministrica bez portfelja, formalna i neformalna članica Predsjedništva HDZ-a, a na zagrebačkom Županijskom sudu prije tri tjedna svjedočila je u aferi Fimi-Media.

Okrivljenici-svjedoci u ovom postupku svjedočili su da je Bianca Matković primala dodatak na plaću od osam tisuća kuna, skupocjene krpice iz Heruc galerije i još neke pogodnosti koje je uživala na teret poreznih obveznika. Matković je priznala da je novac uzela, ali ne za svoje osobne potrebe, nego ”iz humanitarnih razloga”, piše Večernji list.

”Odjeću je dobivala, kao i konobarice, tajnice, vozači… Jer, radilo se o radnoj odjeći, sve je bilo po zakonu”, tvrdila je na sudu Bianca Matković.

Nije dobivala 8.000 kuna mjesečne naknade, tvrdila je Matković, nego je riječ bila o paušalu za troškove izlaska na teren u vrijeme kampanja.

Povratak na Net.hr