banner

PRIVEDENA 101 OSOBA

BEZ ZNAČAJNIJIH IZGREDA: Pedesetak “Ultraša” završilo na Hitnoj

Pedeset pet osoba, sudionika splitskog Ultra Europe festivala u protekla dva dana zatražilo je liječničku pomoć, većina zbog pretjeranog konzumiranja alkohola, dok je jedan Slovački državljanin teže ozlijeđen slomivši zub, doznaje se u nedjelju u splitskoj Hitnoj službi, a u policiji kažu da nisu zabilježeni značajniji izgredi.

U subotu popodne i sinoć splitska policija je privela 101 osobu, uglavnom zbog droge te zbog narušavanja javnog reda i mira, navodi splitska policija.

Na splitskom stadionu Poljud tijekom održavanja festivala nije bilo značajnijih izgreda, niti su zabilježeni značajniji događaji od sigurnosnog značaja. Evidentirana su tek oštećenja u četiri autobusa, dok drugih oštećenja imovine i materijalnih sredstava nije bilo, navodi policija.

Slovački državljanin sinoć je na festivalu zadobio težu tjelesnu ozljedu, lom zuba. Njega je, kako je rekao policiji, bez povoda napao nepoznati muškarac koji ga je udario šakom u glavu.

I Lorencin na festivalu

Kod tri osobe je pronađena droga, pa policija zbog sumnje u preprodaju, nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

Zbog pijanstva, ozljeda stopala, iščašenja zglobova, ozljeda oka i ostalih lakših ozljeda u dva dana Ultra Europe Festivala u splitsku su bolnicu prevezena ukupno 24 partijanera od čega samo sinoć njih 15, doznaje se u splitskoj bolnici. Uz njih 24 koji su dovezeni još 31 osoba je sama zatražila pomoć od splitskih liječnika, no većinom se radilo o predoziranosti alkoholom i lakšim tjelesnim ozljedama.

Na Ultra Europa festivalu je sinoć bio i ministar turizma Darko Lorencin koji je rekao kako preferira elektroničku glazbu, a bio je i zadovoljan viđenim.

Sinoć su među ostalim nastupali BlasterJaxx, Dash Berlin, DVBBS, Martin Garrix, Yousef, Nicole Moudaber, Andy C, te Armin van Buuren.

Večeras je posljednja večer u Splitu nakon čega se Ultra ‘seli’ na Brač, Hvar i Vis.

Hina/Danas.hr

Povratak na Net.hr