Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u četvrtak u povodu problema s radiolozima i prosvjeda pred Klinikom za tumore kako je od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, čiji je klinika sastavni dio, zatražio provedbu hitnog unutarnjeg nadzora i izvještaj o stanju u toj ustanovi.

"Moja je briga kao ministra da se osigura kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite, pogotovo onkološkim bolesnicima. Uputio sam zahtjev ravnatelju bolnice u čijoj je ingerenciji rješavanje tih pitanja za hitnim unutarnjim nadzorom i izvještaj o stanju u toj ustanovi", rekao je Beroš u Školi narodnog zdravlja "Dr. Andrija Štampar", gdje je prisustvovao cijepljenju studenata medicine.

'Najbolji put je legalni put rješavanja problema'

Beroš ističe kako kontinuirana zdravstvena zaštita mora biti ispred svega, ispred međuljudskih odnosa i nedostatka određenog kadra, a ravnatelj ustanove mora osigurati te pretpostavke.

"Ako tome nije tako, onda ću vući sljedeće korake. Najbolji put je legalni put rješavanja problema i napravit ću sve da se osigura adekvatan broj radiologa u klinici", kazao je.