BEROŠ O SASTANKU S VELEDROGERIJAMA: / 'Dali smo im jasan signal da želimo riješiti problem dugova'; Opet je spomenuo i povećanje doprinosa

'Sastanak je protekao u konstruktivnom tonu i ministar Marić je ostavio otvorenu mogućnost dodatnih sredstava koja bi osigurala redovito funkcioniranje veledrogerija prema zdravstvenom sustavu',

6.4.2021.
15:58
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u utorak kako je današnji sastanak s veledrogerijama bio jasan signal da Vlada želi riješiti problem dugova a ministar financija Zdravko Marić najavio je pritom mogućnost uplate dodatnih sredstava radi normalne opskrbe lijekovima.

"Današnji sastanak je jasan signal da zajedničkim naporima želimo riješiti ovaj problem. Sastanak je protekao u konstruktivnom tonu i ministar Marić je ostavio otvorenu mogućnost dodatnih sredstava koja bi osigurala redovito funkcioniranje veledrogerija prema zdravstvenom sustavu”, kazao je Beroš te ponovio kako se ne razmišlja o povećanju doprinosa za zdravstvo.

'Vlada će napraviti sve da nitko ne ostane bez lijeka'

Tema sastanka bila su kratkoročna rješenja, odnosno dinamika otplate duga, no na razini Vlade razgovara se o reformama u zdravstvu koja će dovesti do dugoročnih rješenja, dodao je.

"Veledrogerijama smo prezentirali našu odlučnost da uđemo u reforme i da smo spremni riješiti dug", rekao je ministar zdravstva. Istaknuo je, međutim, kako je HZZO 2,5 milijarde kuna, umjesto na redovitu zdravstvenu zaštitu, morao preusmjeriti na pandemiju covid-19 i liječenje bolesnika.

"Ova Vlada će napraviti sve da niti jedan građanin ne ostane bez lijeka koji mu je potreban u datom trenutku. Prošli tjedan smo našli jedan od način kroz direktno plaćanje lijekova koji su potrebni za životno ugrožavajuća stanja, uključujući i onkološke bolesnike", istaknuo je Beroš.

A na tragu iznalaženja rješenja je i 900 milijuna kuna koji su za veledrogerije osigurani prošli tjedan, podsjetio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali