BEROŠ O DUGU VELEDROGERIJAMA: / 'Imamo određeno kratkoročno rješenje, ali možda ćemo iz plaća izdvajati više za zdravstvo'

'Poduzet ćemo sve da hrvatski građani ne ostanu bez lijekova. Imamo određeno rješenje u pogledu ubrzanog proračunskog transfera koji ćemo predstaviti sutra', rekao je ministar zdravstva

30.3.2021.
15:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je veledrogerija Medika zbog nagomilanih dugova obustavila dostavu lijekova svim bolnicama u državi izuzev onoj u Lovranu, javnosti se obratio ministar zdravstva Vili Beroš. Kazao je kako kako je duboko svjestan problema dugova prema veledrogerijama dodavši da je riječ o "kroničnoj boljki koji traje već desetljećima".

'Takvi problemi ne rješavaju se preko telefona'

Najavio je sastanak s predstavnicima veledrogerija sutra u 11 sati.

"Poduzet ćemo sve da hrvatski građani ne ostanu bez lijekova. Ministarstvo zdravstva djeluje u okviru svoga proračuna i ne može riješiti problem bez Vlade i Ministarstva financija. Imamo određeno rješenje u pogledu ubrzanog proračunskog transfera koji ćemo predstaviti sutra", rekao je dodavši da je riječ o kratkoročnom rješenju.

Na novinarsko pitanje zašto se nije javljao na telefonske pozive predstavnika veledrogerija, odgovorio je da se "takve stvari ne rješavaju preko telefona". Najavio je moguće povećanja izdvajanja iz plaća za zdravstvo.

"Iznos koji za zdravstvo izdvajamo iz plaća možda će se povećati", rekao je Beroš, ali nije precizirao kada bi to moglo biti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali