OTVARANJE TERASA

BEROŠ O DUBROVČANIMA KOJI NE ŽELE OTVORITI TERASE: ‘To je pokazatelj odgovornosti, ali ako dođe do pogoršanja…’

“Nakon otvaranja terasa, pogorša li se situacija, morat ćemo povlačiti druge korake”, rekao je Vili Beroš

Od idućeg se tjedna otvaraju terase kafića, iako su brojke u laganom porastu.

“Lokalni stožeri mogu donositi restriktivnije mjere, pa smo suglasni s Dubrovačko-neretvanskom županijom. U svakodnevnoj smo komunikaciji i njihov je potez pokazatelj odgovornosti”, rekao je Vili Beroš za N1.

NAČELNIK STOŽERA DUBROVAČKE-NERETVANSKE ŽUPANIJE: ‘Zatražit ćemo da se terase ne otvaraju’

“Danas je premijer najavio nove mjere, one će sutra biti predstavljene. Jasno je da za mnoge naše aktivnosti treba postojati epidemiološki okvir, a vrijedit će kao i onaj od prije – razmak među stolovima, gostima, higijena. Vjerojatno se neće svima isplatiti otvaranje, ovisno o lokaciji, veličini terase, ali to sada možemo relaksirati kao mjeru”, nastavio je Beroš.

Nakon otvaranja terasa, pogorša li se situacija, morat ćemo povlačiti druge korake. Povjerenstvo će provjeravati je li dolazilo do preskakanja reda u cijepljenju, rekao je.

Godinu dana od virusa

“Ako je bilo prekorednog cijepljenja, mislim da nije riječ o stručnom, nego moralnom i etičkom propustu. Opsežna je dokumentacija koju su nam bolnice poslale i treba vremena da se sve provjeri. No GDPR nam uvjetuje da na poseban način pristupamo određenim dokumentima”, kazao je.

EVO ŠTO SE OTVARA OD 1. OŽUJKA: Možete sjesti na terasu kafića, na trening u zatvorenom…; Uz to, i potpore vjerojatno idu dalje

Ako se ustanovi nečija odgovornost, kaže, postoji niz mogućnosti kažnjavanja disciplinski, nisu samo otkazi i ostavke opcije sankcioniranja.

Danas je točno godinu dana od prvoga slučaja zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

“Bilo je više dobrih nego loših stvari. Zdravstveni je sustav pokazao dijametralno suprotnu sliku u odnosu na ono kakvim ga se smatra, a to je bilo zahvaljujući radu svih u zdravstvenom sustavu i dobroj organizaciji.

Svi smo funkcionirali kao jedan, i hvala zdravstvenim djelatnicima koji su se borili svih ovih mjeseci protiv epidemije. Budno pratimo situaciju i dalje. Moj je život pratio i i dalje prati sve vezano za ovaj virus”, rekao je Beroš.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr