DANAS 14 PREMINULIH - 8 U SPLITU / Beroš: 'Ako ne vjeruju meni, liječnicima znanosti..., neka onda vjeruju u ove strašne brojke'

U Splitu je preminulo osam osoba što nije zabilježeno gotovo devet mjeseci, a nitko od preminulih nije bio cijepljen

11.9.2021.
16:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čak 14 osoba preminulo je u posljednja 24 sata od koronavirusa. Od tog broja troje ih je bilo cijepljeno, a čak osam je umrlih u splitskoj bolnici. Od njih osam nitko nije bio cijepljen, javlja Slobodna Dalmacija.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminulo je sedam ženskih osoba, starosti 80, 74, 61, 87, 85, 67 i 74 godine i jedna muška osoba stara 83 godine. Osobe su, uz brojne komorbiditete, bile pozitivne i na covid-19. To je najveći broj preminulih u jednom danu u Splitu u zadnjih devet mjeseci.

U splitskoj bolnici trenutno se liječi 96 covid-pozitivnih osoba u KBC-u Split, dok se 21 osoba nalazi na respiratoru.

“To su stravične brojke, jer od 14 danas umrlih od covida u RH, njih osam je umrlo u Splitu. A, od njih 14, samo njih troje je bilo cijepljeno, ali ti su ljudi bolovali i od teških bolesti. Stoga, po tisućiti put apeliram na hrvatske građane koji se nisu cijepili, da se cijepe. Ako ne vjeruju meni, kao ministru zdravstva, ako ne vjeruju liječnicima, znanstvenicima, znanosti, institucijama, neka onda vjeruju u ove strašne brojke umrlih, koje pokazuju s kakvim oboljenjem ‘ratujemo'”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju ministar zdravstva Vili Beroš.

U posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 206 novooboljelih od 1503 osobe koje su se testirale u petak.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali