UTRKA ZA ŠEFA SDP-a

BERNARDIĆ UZVRAĆA UDARAC: ‘Jedan kandidat vodi prljavu kampanju i želi da SDP bude na koljenima’

Nakon što je prikupio više od 10 tisuća potpisa za kandidaturu za šefa SDP-a, više od ijednog drugog kandidata, Davor Bernardić je zaradio niz kritika, ali i optužbi da je lažirao dio potpisa.

“Te optužbe stižu iz stožera samo jednog kandidata za predsjednika stranke. Samo jedan kandidat vodi prljavu kamapnju, ali to nije samo kampanja protiv mene nego protiv cijelog SDP-a. Nekima je u interesu da nakon izbora SDP bude na koljenima. Smeta ih jači SDP koji će sutra preuzeti odogovornost za Hrvatsku”, kazao je Bernardić gostujući na N1 televiziji.

PREDIZBORNI RAT U SDP-U: Ostojić predao potpise pa izjavom bocnuo Bernardića

Povećao bi iznos minimalne plaće

Potpise je, kaže, skupio u svim lokalnim organizacijama.

“Stizali su potpisi iz cijele Hrvatske. Stiglo je dodatnih tisuću potpisa u ponedjeljak. Ljudi u svim lokalnim organizacijama su skupljali potpise za sve kandidate pa i za mene”, kazao je.

Uvjeren je, dakako, da će postati novi predsjednik stranke, a ako dođe na vlast i u državi odmah bi povećao iznos minimalne plaće jer je, kaže, zaštita radnika zadatak socijaldemokrata.

Novu vladu ne smatra vjerodostojnom.

”Vidite što se događa – donijeli su porezne izmjene koje su drugi dan promijenjene, jamstava su poslana, a niti jedno nije ispunjeno, pretplata za HRT nije smanjena, gospodarski pojas nije proglašen”, kazao je.

SUTRA ĆEMO ZNATI SVE: Je li bilo muljaža u skupljanju potpisa unutar SDP-a?

Kandidirat će se i za gradonačelnika

Odlučno odbija mogućnost promjene imena SDP-a o čemu se proteklih dana moglo čuti iz stranačkih kuloara.

”SDP je brend. To će tako i ostati. Nema ništa od promjene imena”, poručio je.

Nakon kandidature za šefa SDP-a, namjerava se kandidirati i za gradonačelnika Zagreba.

“‘SDP je jedina vjerodostojna opozicija. Nudili smo smanjenje prireza, rješavanje pitanja otpada, perspektivu maldima, razvoj za grad i nove investicije. Tu je i žičara i rotor i kongresni centar…”, rekao je Bernardić.

NEIZVJESNA UTRKA ZA ŠEFA SDP-a: Od devetoro kandidata četiri su favorita, ali jedan ipak prednjači

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr