POSLJEDNJE SUČELJAVANJE

BERNARDIĆ UMJESTO NALAZA POKAZAO RAČUN ZA TESTIRANJE NA KORONAVIRUS: ‘Kako to oni mogu platiti?’; Plenković: ‘Drago mi je da ste negativni’

Čelnik Restart koalicije započeo je raspravu o koronavirusu pokazavši račun testiranja na iznos od 1500 kuna

Večeras se na Novoj TV sučeljavaju premijer HDZ-ov Andrej Plenković i šef Restart koalicije Davor Bernardić. U raspravi oko mnogih tema neizbježna je bila koronavirus. Davor Bernardić je umjesto nalaza testa, na koji je negativan, pokazao račun, koji pokazuje da je njegovo testiranje koštalo 1500 kuna.

“Kako to naši umirovljenici mogu platiti”, upitao se oporbeni čelnik.

DEBATA: Plenković: ‘Bandiću ne dugujem ništa, ali Bernardić…’; Bernardić: ‘Bandić vam je do zadnjeg dana držao vladu. Spinovi nisu dobri’

Plenković je dodao da mu je drago da je Bernardić negativan zbog sigurnosti svih u studiju i SDP-a. Potom se obrušio na nositelja liste Restart koalicije u drugoj izbornoj jedinici, Rajka Ostojića.

“Rajko Ostojić je danima glumio cirkusanta, sam sebi propisao samoinicijativnu samoizolaciju, a onda se pojavio na radiju, kao da ničeg nije bilo”, kazao je Plenković.

Potom mu je Bernardić ponovio riječi šefice Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu, Alemke Markotić, koju je usput prozvao “njegovom epidemiologinjom” i upozorio kako je potrebno držati distancu i otići u samoizolaciju ako je osoba bila u kontaktu sa zaraženom osobom.

“Profesorica Markotić je šefica klinike, ona nije moja epidemiologinja nego stručnjakinja. Mislim da trebate pokazati poštovanja prema ljudima koji su se borili i za vas i za sve. Vi idete po noćnim klubovima, pazite kad govorite o partijima”, rekao je Plenković, a Bernardić mu je uzvratio: “Vi ste kazali da ste pobijedili koronu, a danas je najgori dan. Vi otvarate zbog izbora granicu s BiH. To je neodgovorno”.

Povratak na Net.hr