NIJE SVE TAKO SIVO

BERNARDIĆ TVRDI DA SE SDP NE RASPADA: ‘Imamo problema, ali nikada nećemo pljačkati Hrvatsku i njezine građane’

“Od kada sam izabran za predsjednika napadaju me bezrazložno i neopravdano. Ja ne znam zaista što je moj krimen na čelu SDP-a, što je to što sam loše napravio”, rekao je Bernardić

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u emisiji “Oporbeni zarez” Hrvatskog radija opovrgnuo je da se SDP raspada, iako u stranci, kako je rekao, postoje određene razmirice i nesuglasnice za koje će inzistirati da se rješavaju unutar stranačkih tijela, a odbacio je i tvrdnje o pritisku na članove Statutarne komisije iz vrha stanke.

“SDP se ne raspada, ono ima svoja tijela i procedure i sve će biti u najboljem redu. Kao i u svakoj obitelji i u SDP-u postoje određene razmirice, nesuglasice, a ja sam uvijek za demokraciju, nikad za autokraciju i nikad za totalitarnost”, kazao je Bernardić naglasivši da će inzistirati da se problemi unutra stranke rješavaju unutra stranke. “SDP ima problema ali baš nikada nećemo pljačkati Hrvatsku i njezine građane”, istaknuo je.

TEORIJA DAVORA BERNARDIĆA: ‘Uvijek kad se pojavi neki problem u Vladi, netko napusti SDP’

“Zaista ne znam što je moj krimen”

Bernardić je napomenuo i da ne razmišlja o ostavci nazvavši to spinovima kojima se želi dodatno destabilizirati situacija u stranci. Uvjeren je i kako članovima Predsjedništva SDP-a nije u interesu  iznevjeriti povjerenje koje su im dali članovi.

“Od kada sam izabran za predsjednika napadaju me bezrazložno i neopravdano. Ja ne znam zaista što je moj krimen na čelu SDP-a, što je to što sam loše napravio”, rekao je Bernardić i istiaknuo da nikada nije bio dio interesnih lobija, sudjelovao u sumnjivoj privatizaciji, pogodovanju, bio uvučen u kakvu aferu i da živi u stanu od 40 kvadrata.

Na pitanje o sudbini takozvanih “pučista”, odnosno suspendiranih članova SDP-a Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića, kazao je da će odluku o njihovoj sudbini donijeti Statutarna komisija.

“Na tijelima stranke poduzeli smo ono što je u tom trenutku bilo nužno, a to je da se pošalje jasna poruka da bilo kakvo nelagalno, nedemokratsko rušenje predsjednika, pokušaj puča nije dopustiv u SDP-u”, kazao je Bernardić.

SKOVAN PLAN ZA MICANJE BERNARDIĆA: Cijelo Predsjedništvo SDP-a namjerava dati ostavku?!

“Neće doći do raskola ukoliko…”

Naglasio je i da u stranci neće doći do raskola ukoliko Statutarna komisija potvrdi suspenziju “pučista” uvjeren da će SDP ostati stožerna stranka socijaldemokracije u Hrvatskoj.

Bernardić je odbacio da je itko vršio bilo kakav pritisak na članove Statutarne komisije. Naime, predsjednik Statutarne komisije Zoran Bauer potvrdio je Hini u ponedjeljak da je zaprimio ostavku Hrvoja Nekića na članstvo u toj komisiji koju je podnio zbog “kontinuiranih pritisaka od pojedinaca iz stranačkog vodstva koji traže, čak i zahtijevaju, da glasa za potvrđivanje suspenzija”.

Za Bojana Glavaševića koji je napustio SDP rekao je da “onima kojima socijaldemokracija nije na duši i srcu bolje je da odu”, “da su maske pale” kao i da su “veliku štetu učinili ti koji su nas napustili svojim nečinjenjem”. No pozvao je zastupnike koji su napustili SDP-a da vrate saborske mandate.

GLAVAŠEVIĆ: ‘Povijesna epizoda SDP-a je završena, ta stranka više ne može ponuditi rješenje za ništa, samo se bore za fotelje’

(foto: Sanjin Strukić / PIXSELL)

“Ako je SDP tako slab, neka raspišu izbore”

Što se tiče rejtinga stranke, kazao je da po nekim anketama SDP raste, po nekima stagnira, a pada po anketana agencije koja radi istraživanja za Vladu i HDZ.

“Ako je SDP tako slab, pozivam ih da raspišu izbore”, poručio je vladajućima.

Nije želio komentirati odnose unutra HDZ-a, a za vladajujuću većinu je kazao da je “trgovačka većina” koja nema budućnosti. Bernardić je najavio i da će ponoviti zahtjev da se raspusti Sabor i raspišu prijeveremni izbori, naglasivši da je SDP spreman i ima ljude, plan i program za zdravstvo, stambena pitanja, turizam, poljoprivredu…. . “S ovom vladom moramo spavati otvorenih očiju”, rekao je Bernardić.

Najavio je i da će SDP na europske izbore izaći samostalno, a ne s IDS-om ili GLAS-om, a  da će o postizbornim koalicijama razmišljati naknadno. Govoreći o aferi Hotmail i grupi Borg, koja je izradila lex Agrokor, kazao je kako sumnja da DORH želi zataškati cijeli slučaj.

ŠTO ĆE BERNARDIĆ SADA REĆI? Stigle nove brojke, SDP nije bio ovako loš u zadnjih 15 godina

Povratak na Net.hr