FRCAJU ISKRE

BERNARDIĆ ODGOVORIO OSTOJIĆU: ‘Ranko laže i pokušava baciti ljagu na izbore u SDP-u’

Kandidat za predsjednika SDP-a Davor Bernardić odlučno je u petak demantirao optužbe svog protukandidata Ranka Ostojića da izbjegava predizborna sučeljavanja, istaknuvši da su se u protekla dva mjeseca kao kandidati sučelili 11 puta.

“Žao mi je što se iznošenjem neistina pokušava baciti ljaga i prljavština na izborni proces u SDP-u”, odgovorio je u izjavi Hini Davor Bernardić svom protukandidatu Ranku Ostojiću, nakon što ga je on optužio da izbjegava sučeljavanja u tjednu između dva kruga izbora za novog predsjednika SDP-a.

OSTOJIĆ NAPAO BERNARDIĆA I DEMANTIRAO DA ODUSTAJE OD IZBORA: ‘Ne da ne odustajem nego sutra idem po pobjedu!’

11 sučeljavanja

Bernardić podsjeća da su se pred stranačkim članstvom, uoči prvog kruga izbora, sučelili u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Varaždinu, jednom u organizaciji Zaklade Friedrich Ebert, te u organizaciji odbora istarske organizacije u Pazinu.

“Netom nakon prvog kruga izbora sučeljavanje je održano u nedjelju ujutro na televiziji N1, u središnjem dnevniku RTL-a, Dnevniku Nove TV, na Hrvatskom radiju u emisiji Mreži prvog, a danas je dogovorena i Tema dana iz splitskog studija HRT-a u 19,45 sati”, navodi Bernardić.

Ocjenjuje i da je ova SDP-ova kampanja bila kampanja sučeljavanja, za razliku od prošle u kojoj ih nije bilo.

‘Neistine dan prije izbora’

“Nepotrebno je iznositi neistine dan prije izbora. S pristupom prozivanja i isključivosti sutra smo završili. Tko gubi, taj se ljuti, ali ja to ne zamjeram”, kaže Bernardić koji je u prvom krugu izbora osvojio 46 posto glasova članova stranke, dvostruko više od Ostojića.

Poručuje i da je znao čuvati SDP i kada je to bilo teže te da će “od sutra SDP biti nikad jači, nikad jedinstveniji i nikad sposobniji preuzeti odgovornost za Hrvatsku”.

Povratak na Net.hr