ODGOVOR ŠEFA SDP-a

BERNARDIĆ O OSTOJIĆEVOJ OBJAVI KOJA JE OBRISANA S FEJSA: ‘Ma to je notorna glupost’

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u utorak je izjavio kako jedino “zajednička, ujedinjena opozicija” može na predstojećim lokalnim izborima polučiti dobar rezultat u Zagrebu, a u gradskom SDP-u, kazao je, u tijeku je proces usuglašavanja i konzultacija oko kandidata.

VELIKI OBRAČUN ZA ZAGREB: Vrh SDP-a gura Bernardića u bitku protiv Bandića, a od HNS-a traže nešto nezamislivo

“Svjesni smo da su nužne promjene u gradu i jedino zajednička, ujedinjena opozicija može na ovim izborima polučiti dobar rezultat, ali to znači prije svega zajedništvo i razgovor svih strana, a nikako soliranje i tvrdoglavost. Jedino zajedno možemo napraviti nešto kako bismo gradu osigurali nužne promjene”, rekao je Bernardić odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa sindikalnim čelnicima.

‘Razgovaramo i s drugim strankama’

Novinare je zanimalo hoće li SDP imati svog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, odnosno postoji li mogućnost da stranka podrži nekog drugog kandidata.

Bernardić kaže da je zagrebački SDP krenuo u proces usuglašavanja i konzultacija oko kandidata.

“Naravno, razgovaramo i s drugim strankama u Zagrebu i uskoro ćemo imati usuglašene stavove“, rekao je najavivši da će javnost uskoro biti obaviještena tko će biti kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

IZBORNA BITKA ZA ZAGREB: Bernardić se neće kandidirati, SDP možda podrži Mrak Taritaš

Na pitanje kako komentira objavu potpredsjednika stranke Ranka Ostojića na društvenim mrežama, koja je potom obrisana, kako zna da će SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika biti dugogodišnji direktor zagrebačke Čistoće, SDP-ovac Marko Melčić, šef SDP-a odgovara kako je to “notorna glupost”.

“To što je netko saborski zastupnik ne znači da ne može provaliti glupost”, dodao je.

Novinare je zanimalo i koliki će utjecaj na SDP i njegove rezultate na tim izborima imati istraga koja se vodi protiv SDP-ovca Tomislava Sauche zbog isplata fiktivnih dnevnica u Vladi u vrijeme kad je bio šef Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića, kao i informacije da je nepravilnosti s isplatom dnevnica bilo i u Ministarstvu branitelja koje je tada vodio Predrag Matić. Bernardić ističe da će stranka poštivati rezultate istrage hrvatskih institucija.

Dvostruki standardi

“SDP je za transparentnost i poštuje institucije države, za razliku od HDZ-a, koji ne poštuje Odbor za etiku, jer da je poštivao smijenio bi ministra Pavu Barišića. Naš je stav – ako je netko kriv treba snositi posljedice, ali dopustite da institucije provedu istragu. SDP će uvijek poštivati rezultate hrvatskih institucija“, rekao je.

U vezi napada na LGBT osobe prošlog vikenda u Zagrebu, čelnik SDP-a naglašava da se ne smije dopustiti ugrožavanje bilo čije slobode.

“A ona se u Hrvatskoj polako ugrožava kroz toleriranje plagijatorstva, obustavljanje kurikularne reforme i dvostruka mjerila o fašizmu – s jedne se strane oplakuju žrtve holokausta, a s druge strane se ne skidaju ploče u Jasenovcu. Rezultat toga je i ovaj napad. To je rezultat dvostrukih standarda kad je u pitanju odnos prema fašizmu”, ocjenjuje Bernardić.

Povratak na Net.hr