'POPLJUVAO' PREMIJERA

BERNARDIĆ NAKON DUGO VREMENA U SABORU: Prozvao Plenkovića i Stožer: ‘Skriva se istina da su mrtvačnice pune’

Bernardić kaže da je Hrvatska najgora u Europi i po broju mrtvih i po broju zaraženih te za to okrivio premijera Andreja Plenkovića, a Nacionalni stožer civilne zaštite, na čelu s potpredsjednikom Vlade ministrom Božinovićem

Saborski zastupnik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak se nakon dugo vremena pojavio u Hrvatskom saboru pa prozvao Vladu zbog načina na koji se bori protiv pandemije koronavirusa, ustvrdivši da je situacija izmakla kontroli, a zdravstveni sustav u rasulu.

“Zdravstveni sustav je u raspadu, rasulu, rasprava o radu Stožera opet se gura navečer i sakriva se istina, a istina je da su mrtvačnice pune”, rekao je Bernardić u slobodnom govoru prozvavši Vladu zbog upravljanja koronakrizom.

HTIO-NE HTIO, BERO JE CINKAO: Inspekcija je zatvorila lokal na Sljemenu; Je li za to zaslužna Bernardićeva objava na Instagramu?

Krivce za broj mrtvih i zaraženih vidi u Plenkoviću i Stožeru

Dodao je da je Hrvatska najgora u Europi i po broju mrtvih i po broju zaraženih te za to okrivio premijera Andreja Plenkovića, a Nacionalni stožer civilne zaštite, na čelu s potpredsjednikom Vlade ministrom Božinovićem nazvao je “takozvanim”.

“Tko je za to odgovoran? Plenković i njegov takozvani Stožer koji je od početka na daljinski upravljač HDZ-a”,  ustvrdio je Bernardić.

BERO BAŠ GUŠTA U ŽIVOTU: Posljednji put vidjeli smo ga kako uživa u Gardalandu, sad je na Sljemenu. Našao je kafić koji radi

‘Tijekom korona-krize više žrtava nego civilnih žrtava u Domovinskom ratu’

Prema njegovim riječima Nacionalni stožer CZ donosi političke mjere, ne postoji strategija borbe s koronavirusom, i čak se “više ne evidentiraju kontakti”.

“Prema projekcijama vodećih svjetskih instituta do kraja travnja u Hrvatskoj će biti preko 8000 žrtava, više žrtava od korona-krize nego što je bilo civilnih žrtava u Domovinskom ratu, jasno je da je situacija izmakla kontroli”, ustvrdio je Bernardić upitavši tko će odgovarati što dnevno gubimo 70 ljudi.

‘Ljudska prava se za vrijeme korona-krize sustavno krše’

Vilim Matula u ime Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka u slobodnom govoru podsjetio je na današnji Međunarodni dan ljudskih prava upozorivši kako se u vrijeme korona-krize ona sustavno krše.

Na taj međunarodni dan podsjetili su i Ermina Lekaj Prljaskaj (Klub zastupnika HNS i nezavisnih zastupnika) i Veljko Kajtazi (Klub zastupnika nacionalnih manjina) istaknuvši na važnost izgradnje društva jednakih mogućnosti i ravnopravnog pristupa temeljnim ljudskim pravima bez obzira na različitosti, rasu, spol, jezik, vjeru, nacionalno podrijetlo.

 

Povratak na Net.hr