KADA BUDE – BIT ĆE Berislav Šipuš će zamjenjivati Andreu Zlatar Violić

Potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je da će Berislav Šipuš do daljnjega zamjenjivati bivšu ministricu kulture Andreu Zlatar Violić.

Pusić je novinarima prije sjednice Predsjedništva HNS-a izjavila da je Zlatar Violić podnijela konzekvence finacijskih nepravilnosti u Ministarstvu kulture i podnijela ostavku, a do izbora novog ministra ili ministrice taj će posao obavljati Šipuš.

Šipuš je u Ministarstvu kulture od samog početka i upoznat je sa svim projektima koji su u tijeku. Prijedlog novog ministra dat će Vlada, a odlučivat će Sabor, rekla je Pusić no nije rekla kada će to biti.

“Nema žurbe u ovom trenutku jer imamo zamjenika koji zna kompetentno obavljati taj posao”, dodala je.

Na pitanje je li Šipuš bio na bilo koji način upleten u finacijske nepravilnosti, Pusić je odgovorila kako to nije tema o kojoj se sada raspravlja već o njegovu poslu u resornom ministarstvu.

“Nije naš posao da na bilo koji način ocrnjujemo ili diskvalificiramo ljude”, rekla je i dodala da “ako se išta konstatira, konstatirat će se”.

Protiv Zlatar Violić neće biti pokrenut stegovni postupak u stranci, a Pusić bi voljela da njezin primjer podnošenja posljedica i preuzimanja odgovornosti postane standard u Hrvatskoj.

U tom pogledu HNS će držati visoke kriterije bez obzira na drugačije situacije u nekim drugim strankama ili trenucima, kazala je.

“S obzirom na ponašanje Andree Zlatar Violić, bilo kakva hajka na nju ili pokušaj da je se osobno gazi je potpuno neprihvatljiv”, istaknula je.

Sjednicu Predsjedništva HNS-a Pusić je proglasila rutinskom, a na njoj će se raspravljati o “odličnim rezultatima HNS-a na izborima u 17 jedinica lokalne uprave i samouprave, te o planovima za predizbornu kampanju na terenu”.

Povratak na Net.hr