banner

BITKA ZA ZAGREB

BAUK O TOME HOĆE LI SDP PODRŽATI TOMAŠEVIĆA U BORBI ZA GRADONAČELNIKA: ‘Ovaj put loptica više nije na nama’

SDP Ustavnom sudu predati prijedlog o ocjeni ustavnost izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolest

SDP-ov Arsen Bauk se u N1 Studiju uživo N1 Televizije osvrnuo na izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, ali i lokalne izbore, kao i na to tko će biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Kazao je kako će SDP Ustavnom sudu predati prijedlog o ocjeni ustavnost izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolest.

“Po mom mišljenju, jedino je mjera zabrane napuštanja općina, gradova i prebivališta bila takva koja je predstavljala nerazmjerno ograničavanje ljudskih prava u tom trenutku”, rekao je.

Kritike na račun obavljanja rada sudaca

Smatra kako građani podržavaju sankcioniranje bahatog ponašanja, ali kako se ne smije sve jednako kažnjavati.

Kada je u pitanju sudstvo, Bauk smatra da je kritiziranje rada sudova i sudaca dobrodošlo i napominje: “Kritiziranje je jedna stvar, a druga je kada se vrši pritisak da se donesu ovakve ili onakve presude.”

Izbori za gradonačelnika

Vezano uz natpise da će SDP podržati čelnika platforme Možemo! – Tomislava Tomaševića za zagrebačkog gradonačelnika, ukoliko se ispune neki uvjeti, Bauk odgovara: “Prema mojim saznanjima to nije neistinit. Ako bi se pokazalo da Tomašević ima najveće šanse donijeti promjenu, mi ne bismo bili bahati i sebični i kočničari tih promjena.

SDP svakako neće biti kočničar promjena u Zagrebu, a na drugim strankama koje očito imaju lepršaviju strukturu i organizaciju da to oni moraju riješiti te probleme. SDP je jaka i velika stranka. Ovaj put loptica više nije na nama”, zaključio je.

Povratak na Net.hr