'NEKA SE TRUDI'

BAUK O BUDUĆEM MINISTRU MALENICI: ‘Konzultirao sam se malo s Googleom. Očito je mlad, rekao bih Karlo Ressler broj 2, ali…’

Vidjet ćemo što može napraviti. U ovakvoj Vladi i s ovakvom parlamentarnom većinom ne može puno, ali neka se trudi, komantirao je Bauk Malenicu

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk u petak je ustvrdio da, ako premijer Andrej Plenković ne želi da bilo kakve aluzije utječu na rad Vlade, onda bi trebao promijeniti sebe.

U izjavi novinarima Bauk je kazao da očekuje da će, osim ministra uprave i ministrice vanjskih poslova, rekonstrukcija zahvatiti onako kako je premijer rekao – da ne želi bilo kakve insinuacije i aluzije na stvari koje bi bile nepravilne.

‘Plenković bi trebao sebe promijeniti’

“Očekujem da će se to poklapati s onim što je već bilo rečeno u jednom ispitivanju javnog mnijenja koji bi ministri trebali otići, jer se mišljenje građana u pravilu poklapa s medijskom prisutnošću po takozvanim neprimjerenim stvarima upravo tih članova Vlade. Bilo bi nelogično da premijer to najavi, a onda smijeni ove koje uopće ne spominje, a ove koji su u medijima po lošemu ostavi”, ustvrdio je SDP-ovac.

“Ali, ako bi se baš striktno držao toga da ne želi da bilo kakve aluzije utječu na rad Vlade, trebao bi sebe promijeniti jer je postupkom oko predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa prvo na sebe stavio aluziju na neke nepravilnosti i ne želi da se to riješi, da Povjerenstvo ne radi, a mi nikako da uspijemo to staviti na dnevni red bilo Odbora, bilo Sabora”, poručio je Bauk.

Bauk smatra da situacija u HDZ-u još nije razriješena i još ne znamo tko će sve biti zahvaćen rekonstrukcijom, a do tada gledamo koliko će od svojih najava ostvariti.

‘Malenica je mlad. Vidjet ćemo što može napraviti. U ovakvoj Vladi ne može puno’

“Što se tiče budućeg ministra uprave Ivana Malenice, konzultirao sam se malo s Google-om. Očito se radi o mladoj osobi, rekao bih Karlo Ressler broj 2, ali ne znači da ga zbog toga treba diskreditirati unaprijed, vidjet ćemo što može napraviti. U ovakvoj Vladi i s ovakvom parlamentarnom većinom ne može puno, ali neka se trudi”, dodao je.

Kazao je da izvanredna sjednica zbog rekonstrukcije Vlade se ne saziva prvi put u povijesti i misli da je takva bila održana i 2002. godine. “Mi ćemo doći, izraziti stav o Vladi i premijeru i članovima Vlade, na odborima ćemo raspravljati o predloženim rješenjima. To nije nešto na što mi možemo utjecati. Parlamentarna većina će to provesti kako misli da treba, a mi ćemo ukazivati na ono što mislimo da treba”, najavio je Bauk.

Upitan je li normalno da jedan ministar ostavku daje pred HDZ-om, a da premijer imenuje njegovog nasljednika na „cesti“ ispred Banskih dvora, Bauk je odgovorio „valjda su pod najavom otvorenosti i transparentnosti do sada došli do davanja izjava na otvorenom“.

“Ovo je na neki način simbolično davanje izjava na cesti, pa možda se za godinu dana nađu, simbolično rečeno, na cesti. To ćemo vidjeti”, zaključio je.

Povratak na Net.hr