banner

BRIGA IH ZA KORONU

BAŠ SU SI BLISKI: Pogledajte ponašanje zadarskog nadbiskupa i liječnika Hrvatskog katoličkog društva

Na fotografijama s domjenka zadarske podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva vidi se kao nitko od sudionika nije nosio zaštitnu masku niti održavao fizičku distancu, a rukovali su se sa zadarskim nadbiskuom Želimirom Puljićem

U četvrtak je u župi sv. Josipa na Plovaniji u Zadru održan susret zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića i članova Hrvatskog katoličkog liječničkog društva – podružnice Zadar. Susret je, kako piše na stranici HKLD-a, počeo misnim slavljem u kojem su sudjelovali i liječnici, a u župnoj crkvi sv. Josipa predvodio ga je nadbiskup Puljić.

Susret je održan u duhu zagovora dvojice svetaca koji su štitili život, na blagdan sv. Ivana Pavla II. i u spomenu sv. Luke, zaštitnika liječnika uz čiji se blagdan liječnici godišnje okupljaju.

Nadbiskup i liječnici ignorirali epidemiološke mjere

Nakon mise nadbiskup se upoznao s djelovanjem zadarskog HKLD-a koji sljedeće godine slavi 25. godišnjicu svoga utemeljenja, a u izvješću stoji da je mons. Puljić htio podržati liječnike i ohrabriti ih s obzirom na njihovu dodatnu izloženost u radu tijekom pandemije.

“Želio bih izraziti veliku zahvalnost liječnicima u Zadru i diljem Hrvatske koji su u ovom teškom vremenu pandemije zaista podnijeli veliki teret odgovornosti i vode brigu o ljudima, kako se sačuvati od zaraze i izliječiti oboljele, vratiti ih što prije u stanje normalnosti. To što liječnici čine zaista je dobro djelo, to je djelo milosrđa”, rekao je Puljić.

No, na fotografijama objavljenima uz tekst na stranici HKLD-a vidi se kako tijekom domjenka nitko od nazočnih nije nosio zaštitnu masku niti održavao fizičku distancu. Štoviše, na nekoliko fotografija vidi se kako se zadarski nadbiskup rukovao s članovima zadarskog HKLD-a, što nije u duhu epidemioloških mjera u doba epidemije koronavirusa.

izvor: HKLD

‘Prevencija i molitva idu zajedno’

Čak je mons. Puljić na tom druženju apelirao na smanjivanje medijske panike oko epidemije.

“Rekao bih da se i medijski previše širi panika. Uz ozbiljnost trenutka, potrebu opreznosti i zaštite sredstvima koje Stožer propisuje, uz to bih očekivao i ohrabrenja. Ne bojte se. Bilo je i težih trenutaka. Mi smo i rat preživjeli. Imajući u vidu starije, slabije, uplašene, trebalo bi manje širiti panike, a više ovoga poticati. U tom kontekstu i ja nastojim reći ne bojte se, ohrabrite se, prevencijom i molitvom. Jedno i drugo ide zajedno. Ovo je prigoda da se vratimo sebi, da razmišljamo o važnosti života ali i vječnoga života koji nas čeka nakon ovoga života“ rekao je mons. Puljić.

izvor: HKLD

 

Povratak na Net.hr