BAŠ KAO ŠEŠELJEVI RADIKALI

EKSTREMNI DESNIČARI MARŠIRALI ZAGREBOM: Mahali neonacističkim zastavama pa na Trgu prisegnuli na vjernost Trumpu, jedan uhićen

Ekstremni desničari defilirali su centrom grada s ‘uobičajenom’ ikonografijom, ali sada su dodali i američku zastavu, u znak podrške Donaldu Trupmu.

Bizarna kolona pod vodstvom Dražena Keleminca, predsjednika Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP-a), uz pratnju glazbe je marširala centrom grada uz ustaške povike. Ne baš mlađahni ‘bojovnici’, odjeveni u crno, noseći ogromni štit s motivom šahovnice (s prvim bijelim poljem, naravno) , mašući američkim zastavama hodali su gradom, zaštićeni policijom.

RADIKALNI DESNIČARI URLALI ‘ZA DOM SPREMNI’ USRED ZAGREBA: Uhićen Dražen Keleminec

ŠEŠELJ SLAVI ZBOG TRUMPA: ‘Presretan sam da je onu karakondžulu bacio u septičku jamu’

Osim što su, baš kao i Šešeljevi radikali, podržali američkog predsjednika Donalda Trumpa, mahali su i zastavom ekstremističkog, neonacističkog NPD-a, odnosno Nationaldemokratische Partei Deutschlands-a. NPD je ocijenjena kao najznačajnija nacionalsocijalistička stranka u Europi nakon 1945. Njemačka obavještajna agencija, Bundesamt für Verfassungsschutz obilježili su NPD kao prijetnju ustavnom poretku zbog filozofije stranke te je NPD pod stalnim nadzorom. Na Trgu bana Josipa Jelačića su prisegnuli na vjernost domovini i američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Kako doznajemo, jedna osoba je privedena zbog isticanja zabranjenih simbola.

KELEMINEC IGNORIRA SUDSKU ZABRANU: ‘Vraćamo se u Donji Srb! Srb je Hrvatska!’

Povratak na Net.hr