NE ZNA NIŠTA

BARIŠIĆ POTVRDIO DA JE VELIKA GORICA POSLOVALA SA SUMNJIVOM TVRTKOM: ‘Nisam napravio kazneno djelo…’

‘Smatram da nisam napravio nikakvo kazneno djelo’, kazao je Dražen Barišić

Gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnika HDZ-a Dražen Barišić obratio se novinarima i komentirao aferu u kojoj je uhićen predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević, a u kojoj se sumnjiči i Barišića. Kazao je da je za uhićenja i istragu čuo iz medija.

“Nemam kontakta ni s kim, o svemu sam saznao iz medija. Jutro sam bio na svom radnom mjestu u Gradu, a tu sam sada u Saboru. Spreman sam odgovoriti na sva pitanja. Odvjetnika nisam angažirao. Smatram da nisam napravio nikakvo kazneno djelo”, kazao je Barišić.

UHIĆEN ŠEF JANAFA: Sumnja se da je uzeo 1,9 milijuna kuna mita! U aferu upleteni jedan HDZ-ov i jedan SDP-ov saborski zastupnik

“Grad je svake godine imao odlično mišljenje revizije, grad je aktivan, posluje, imamo EU projekte, radimo uz interne i eksterne kontrole dobar posao”, dodao je.

‘Vjerujem da je doista bilo po zakonu’

Osvrnuo se i na poslovanje s tvrtkom Elektrocentar Petek koja se spominje kao jedna od ključnih u aferi. Govorio je o tome postoje li ikakvi repovi u poslovanju s tom tvrtkom.

PLENKOVIĆ NA SJEDNICI VLADE KOMENTIRAO UHIĆENJA: ‘Još jedna jasna poruka – naša borba protiv korupcije je stalna, to smo dokazali…’

“Ne znam postoji li. Vjerujem da ne postoji nikakav rep. Vjerujem da je doista bilo po zakonu. Grad je poslovao s tom tvrtkom. To su elektroposlovi i poslovni niskogradnje. Ta tvrtka se pojavljuje na području Zagrebačke županije kao jedna relevantna tvrtka. Često je kao izvođač koji provode općine, gradovi i županije. Poznajem ljude u toj tvrtki”, pojašnjava Barišić.

Za predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića koji je uhićen rekao je da ga ne poznaje. Za saborsku većinu je rekao da nema krize i da neće biti narušena.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr