BANDIĆ SAMO DO BOŽIĆA?

BANDIĆU PONESTAJE VREMENA: HDZ mu dao rok od 20 dana da ‘popravi’ proračun

Milan Bandić do Božića bi mogao ostati bez titule gradonačelnika, a u tom slučaju na lokalne izbore zakazane u svibnju iduće godine morao bi ići bez ‘darova’ financiranih iz zagrebačkog proračuna, piše Večernji list.

Scenarij je to koji mu kroje gradski zastupnici HDZ-a, nakon što su iz središnjice, kako doznaje Večernjak, dobili jasnu poruku: “Lokalna organizacija HDZ-a mora se ograditi od Milana Bandića!”

U vrhu HDZ-a, točnije glavni tajnik Gordan Jandroković, kažu pak da je odluka o rušenju Bandićeva proračuna autonomna odluka gradskog HDZ-a.

To ne čudi kad se zna da Andrija Mikulić od Andreja Plenkovića, a kod njega je bio prošli petak, nije dobio ni zeleno ni crveno svjetlo za kandidaturu za gradonačelnika.

BANDIĆ NA CVJETNOM UČENICIMA DIJELIO PREZERVATIVE: ‘Stari rijeđe mogu dobit AIDS, nego mi nestašni, mlađi’

‘Proračun nije investicijski’

Svoj plan zastupnici gradskog HDZ-a počeli su provoditi za prvog čitanja Bandićeva prijedloga gradskog proračuna. Nisu definirali što im točno smeta, ali su istaknuli da proračun smatraju neinvesticijskim. U nekoliko istupa istaknuli su da ga smatraju lošim za metropolu jer ne podržava nijedan konkretni smjer razvoja grada.

Konačna odluka o proračunu, pa time i čelnom čovjeku Zagreba bit će objavljena na sjednici 20. prosinca kada se proračun i izglasava.

Naime, bez ruku HDZ-ovih zastupnika, Bandić u Gradskoj skupštini Zagreba ne može prikupiti potrebnih 26 ruku za prolaz proračuna, a SDP-ovi, HNS-ovi i HSLS-ovi zastupnici, kao i nezavisna Sandra Švaljek – kako su već potvrdili – neće podržati proračun.

“Sve me pitajte poslije 20. prosinca”, jedino je što je komentirao gradonačelnik Milan Bandić.

ŠEF ZAGREBAČKOG HDZ-a POTVRDIO DA RUŠE BANDIĆA! ‘Nećemo podržati proračun, realno je da će grad voditi povjerenik’

Dobio rok od 20 dana

Andrija Mikulić, šef zagrebačkog HDZ-a, poručuje da oni uvjetuju Bandiću da u 20 dana sadašnji prijedlog proračuna prekroji u razvojni.

Time zagrebački HDZ ujedno u prvi plan gura i svog kandidata za gradonačelnika – upravo Andriju Mikulića koji do danas među svojim stranačkim kolegama nije slovio kao idealni kandidat.

“Bandić ima još 20 dana, no to je premalo da se uspije nešto promijeniti, uostalom ni s jednim se klubom nije savjetovao o proračunu. Kad jednom narušite povjerenje, teško ga je vratiti”, rekao je Mikulić.

Tvrdi, rušenje proračuna nije osveta Milanu Bandiću jer ga nije želio podržati u promjeni imena Trga maršala Tita. Mikulić dodaje da su i ovogodišnjem proračunu dali zeleno svjetlo jer su im usvojena četiri amandmana, ali Bandić ih nije realizirao.

‘BANDIĆU, PRESTANI PLJAČKATI GRAĐANE!’ Hoće li se odvoz smeća uskoro plaćati još više?

Gradonačelnik samo do Božića?

“Vidjet ćemo hoće li Bandić do Božića ostati bez gradonačelničke pozicije”, rekao je Mikulić. Ako se to dogodi, Zagreb će do svibnja voditi Vladin povjerenik.

Naime, ne bude li izglasan proračun, Bandić mora u osam dana dati prijedlog privremenog financiranja koji ponovno moraju izglasati zastupnici u Skupštini. Ne usvoje li ga, Grad Zagreb preuzima povjerenik.

“Dakle, nemate ni gradonačelnika ni Gradske skupštine ako se dogodi ovaj drugi scenarij. I jedan i drugi scenarij su isto realni”, poručio je Mikulić.

“Ne treba dizati tenzije jer je 20. prosinca ključni datum za proračun. Prema tome, tu smo. Ako nam je zajednički cilj razvoj, bolji i kvalitetniji život Zagrepčanki i Zagrepčana, onda ćemo probati nešto napraviti. Ali, to ne znači da ćemo podržati ili da nećemo podržati proračun”, dodao je.

“Zagreb je dobro funkcionirao kad gradonačelnika nije bilo tako da nema straha od povjerenika. Stat će, na žalost, veliki razvojni projekti poput metroa, tunela pod Medvednicom… Naravno, ironična sam”, rekla je Anka Mrak Taritaš.

 

 

Povratak na Net.hr