HALABUKA OKO NOVE FONTANE

BANDIĆEVO UREĐIVANJE GRADA: ‘Pojedimo prvo grah pa ćemo onda otvoriti bazen’

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u ponedjeljak da će novoizgrađeni bazen na području Svetica biti otvoren polovicom svibnja, a da će fontana na Trgu kralja Tomislava, ispred Glavnog kolodvora, biti pet puta ljepša nego dosadašnja fontana.

Na konstataciju novinara da se digla “halabuka” oko fontane na Trgu kralja Tomislava i kako to komentira, Bandić je rekao da on nije vidio nikakvu halabuku.

“Ja nisam vidio nikakvu halabuku, samo znam da će ta fontana biti pet puta ljepša nego do sada” rekao je. Dodao je da će nove fontane koje se, uz već izgrađene, grade na livadi uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice biti završene do kraja lipnja, i to će biti “najljepši ulaz u grad Zagreb”.

BANDIĆ SREZAO BUDŽET VRTIĆIMA: Kuharice od 9 kuna moraju pripremiti 4 obroka!

BANDIĆ RUŠI POZNATU ZAGREBAČKU FONTANU: Izgradit će potpuno istu, no u modernijem stilu

Radovi vrijedni 7,5 milijuna kuna plus PDV

Park na Trgu kralja Tomislava bi do 1. srpnja trebao biti obnovljen. Radova su počeli u veljači, a Bandić je tada rekao da će to biti najljepši park – rekonstruiran, s novom štedljivom rasvjetom, a dekorativnu rasvjetu dobit će i Umjetnički paviljon. Radovi vrijedni 7,5 milijuna kuna plus PDV podrazumijevaju drenažu za otpadne vode, novu strojarnicu i cijevi za fontanu, korito fontane, štedljivu rasvjetu, nove klupe i koševe te uređenje krajobraza. Opločavanje područja oko kipa kralja Tomislava bit će naknadno kada će se urediti i pješačka zona na južnoj strani Trga. Tijek radova na Trgu kralja Tomislava prati Zavod za zaštitu spomenika jer je riječ o dijelu Lenucijeve potkove i nultoj kategoriji zaštite u kojoj se ništa ne smije izgubiti od prvobitnog izgleda.

Na upite novinara Bandića je rekao da će novoizgrađeni bazen na Sveticama biti otvoren polovicom svibnja, a ne, kako je ranije najavljeno, 1. svibnja.

“Polovicom petog mjeseca ćemo to otvoriti. Nećemo za 1. svibanj, imamo jednu veliku feštu u Maksimiru, pa nećemo to zasjeniti s bazenom. Pričekajmo da prođe prvi svibanj, pojedimo grah, pa onda nakon toga”, poručio je.

NEVJEROJATNA BAHATOST I BEZOBRAZLUK: Pogodite tko je plaćao kazne napravljene službenim vozilima. Vi!

BANDIĆ NE ODUSTAJE OD PRESLAGIVANJA VLASTI: ‘Kad nešto kažem to i napravim, ja sam rješenje, bio i ostao’

S ministrima posjećuje otočke poduzetnike

Na upit kako komentira što je ispod parka na Trgu dr. Franje Tuđmana najavljena gradnja tunela, Bandić je istaknuo kako je njegov prijedlog “da struka kaže svoje i da se napravi komunikacija na potezu istok – zapad”.

Novinare je zanimalo i kako komentira što će izvješće Zagrebačkog holdinga o poslovanju za prošlu godinu po hitnom postupku biti na sjednici Gradske skupštine u četvrtak, 28. travnja. Bandić je rekao da je to on inicirao da Holding pokaže svoje rezultate.

“Imamo najbolji dosad rezultat od kada Holding postoji. A nešto je to zahvaljujući i gradonačelniku i timu kojem on vjeruje”, pohvalio se zagrebački gradonačelnik na Trgu bana Jelačića gdje je s dvojicom ministara – regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te turizma Tomislavom Tolušićem i Antonom Klimanom posjetio proizvođače nositelje oznake “Hrvatski otočni proizvod”.

Ove godine obilježava se 10. godišnjica provođenja tog projekta Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

OVO JE NAJŠTEDLJIVIJI GRADONAČELNIK U HRVATSKOJ: Radi bez plaće, a na službena putovanja ide o svom trošku

Povratak na Net.hr