Bandićev stožer šuška: Bježimo Hebrangu 3 posto

Bandić će u stožer doći tek pred ponoć. Glasnogovornik stožera Nedžad Haznadar tvrdi da Bandić bježi Hebrangu tri posto glasova, i to prema privremenim rezultatima DIP-a.

Tek pola sata uoči prvih neslužbenih rezultata Državnog izbornog povjerenstva, u svoj stožer u poslovnom centru Almeria trebao bi doći i Milan Bandić. Iako je direktor kampanje Duško Ljuština najavio njegov dolazak u 22 sata i unatoč činjenici što su se svi kandidati već pridružili svojim stožerima, Bandić će se pojaviti u stožeru oko ponoći.

Zasad su poznati samo rezultati izlazne ankete agencije Ipsos Puls, prema kojoj je Bandić s 14,11 posto glasova drugoplasiran, iza prvog Ive Josipovića, koji je osvojio 32,7 posto glasova. Bandića slijede Andrija Hebrang s 12,1 posto te Nadan Vidošević s 11,7 posto. Prema izlaznim anketama koje su radili Bandićevi promatrači na biralištima, Josipović vodi s 31 posto, a iza njega je Bandić sa 16,4 posto. Njegov stožer također tvrdi da uvjerljivo vodi u trima najvećim izbornim jedinicama u dijaspori: u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci, navode, osvojio je oko 37 posto.

Glasnogovornik stožera Nedžad Haznadar rekao je novinarima kako prema rezultatima do kojih je Državno izborno povjerenstvo došlo nakon prebrojavanja trećine glasova Josipović ima 36 posto glasova, Bandić 16, a Hebrang samo 13 posto, što bi značilo da je Bandiću drugi krug zajamčen.

Prethodni čanci:

arti-200912270191006arti-200912230394006

Povratak na Net.hr