SVE (IH) JE ZAPISAO

BANDIĆ ZAPRIJETIO ONIMA KOJI GA PROZIVAJU: ‘Znate vi koliko ja debelu knjigu s imenima imam? Sve ću objaviti krajem rujna’

‘Jer Bandić nakon 20 godina, izvršavajući drugu izvršnu funkciju ove zemlje treba progovoriti o licemjerstvu, o duplom moralu svih onih koji su visili pred vratima gradonačelnika i tražili kojekakve protekcije. Nešto ću o tome reći. Neće mirno spavati nakon toga, budite sigurni’, poručio je Bandić na konferenciji za novinare

Uoči današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić održao je konferenciju za novinare na kojoj je poručio da će koncem ovoga mjeseca objaviti imena svih kojii su od njega tražili usluge, a kasnije ga prozivali za protekciju.

Govoreći o izmjenama kontroverznog Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagreba, za koji se govori da je “Bandićev GUP”, gradonačelnik je ustvrdio da su fontane i cvjetni prolaz možda bili “njegovi”, ali da “GUP nije Bandićev”, piše Dnevnik.hr.

GRADONAČELNIK PREKORAČIO OVLASTI? Oporba tvrdi: ‘Bandić je pristao da Arapi u budućnosti otkupe imovinu Zagreba!’

‘Što se tiče GUP-a, mirno spavam’

“GUP ima određenu proceduru po kojoj vozimo, nudimo partnerski i normalan odnos. Nemam razloga biti nervozan, ništa posljednjih 19 i pol godina nisam napravio da nije bilo otpora, ali nisam odustao. Hrvatska nema takvih ljudi. Da imamo, od zemlje bi za 10 godina napravili Njemačku. Osobno sam nesretan zbog toga, ali što se tiče GUP-a mirno spavam”, rekao je.

Dodao je da grdaska uprava poštuje zakone i proceduru.

“Ustavna tužba ide svojim tijekom jer smo mi kažnjeni, jedini grad na kontinentalnoj Hrvatskoj koji mora tražiti tu suglasnost, kršimo Europsku povelju o lokalnoj samoupravi, kršimo masu stvari, a to je sve nastalo u onoj famoznoj Vladi, gospodina čiji su tadašnji službenici pisali protuzakonito rješenje o mom porezu na kampanju od 18,5 milijuna kuna. To je sve nasatalo u to vrijeme. Morate to znati. A tome ću nešto više reći koncem devetog mjeseca kad sam  rekao da ništa više neće biti  kao što je bilo. Sada sam vam otkrio dio onoga što će biti”, rekao je Bandić.

KAŽE DA TEŠKO ODOLIJEVA PRITISCIMA: ‘Pišu da Bandić želi graditi neboder od 200 katova, a ja kažem zašto ne 300’

U rujnu će govoriti o licemjerju

U rujnu će, kazao je, govoriti o licemjerju. Pa je nastavio govoreći o sebi u trećem licu jednine.

“Jer Bandić nakon 20 godina, izvršavajući drugu izvršnu funkciju ove zemlje treba progovoriti o licemjerstvu, o duplom moralu svih onih koji su visili pred vratima gradonačelnika i tražili kojekakve protekcije. Nešto ću o tome reći. Neće mirno spavati nakon toga, budite sigurni. A ja ću mirno spavati. Treba reći Hrvatskoj u lice. I o nekim ljudima poimence što ih ide pa šta koštalo da koštalo. Moraju se jednom baciti karte na stol. Stigmatizirati Bandića da vodi spregu familijarnosti, rodjaštva, da zapošljava po ovom i onom ključu, a dotle od mene traže to isto, a ja to ne radim. Da bi zamaglili po onoj Njegoševoj ‘ne pada snijeg da prekrije brijeg nego da prekrije trag’, e bogami ćemo morati nešto reći na tu temu. Sad sam vas malo iznenadio”, rekao je.

Da bi svoju najavu učinio još dramatičnijom, dodao je: “Znate vi koliko ja debelu knjigu ovdje imam? I to dobro zakopanu!”

STRUČNJACI RUŠE BANDIĆEVE IZMJENE GUPA: Sve je protuzakonito, puno nelogičnosti; ‘Ovo je civilizacijski rat za uspostavu reda’

Milan Bandić od danas ima imenjaka i prezimenjaka, dojučerašnjeg Darija Juričana (foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Nije htio govoriti o novom Milanu Bandiću

Novinari su ga upitali hoće li se kandidirati za predsjednika Republike, budući da od danas ima imenjaka i prezimenjaka koji je najavio predsjedničku kandidaturu. Naime, redatelju Dariju Juričanu službeno je odobreno da promijeni ime u Milan Bandić. Gradonačelnik Bandić rekao je da je za njega to gubljenje vremena ta da o tome neće govoriti.

Postavljeno mu je i pitanje o dva nova gradska ureda te o optužbama iz redova gradske oporbe koaj ga je optužila da osnivanjem tih ureda pogoduje koalicijskim partnerima.

“Neću polagati račune oporbi, kako ću osobno posložiti stvari u uredima, da bolje funkcioniramo i budemo veći i bolji servis građanima te logistika poduzetnicima. To su moje ovlasti. Ne zapošljavamo nove ljude, dijelimo logičke cjeline da bi bili još efikasniji, djelotvorniji i transparentniji”, odgovorio je gradonačelnik Mila Bandić.

IZMJENE GUP-A SU SAMO MALO ODGOĐENE: Sve je već dogovoreno s HDZ-om, Manhattan će biti spomenik koalicije Bandić-Plenković

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr