BANDIĆ UVJEREN DA GA SE BOJE: / "Zaustavite Reuters - to je pitanje, ali neće uspjeti"

17.7.2015.
13:13
PIXSELL, Grgur Zucko

"Ja sam za 16 godina potpisao svima prostore - HDZ-u 25, SDP-u 30, HNS-u 18 prostora, a nigdje ne piše u zakonu da gradonačelnik Bandić s najjačom strankom u gradu Zagrebu ne može imati jedan prostor", izjavio je Bandić novinarima.

"Ako zakon donese da gradonačeklnik ne smije imati prostor i ne smije imati stranku onda sam ja u sukobu interesa", rekao je Bandić, dodavši da on ima samo jedan prostor iako ima zastupnika koliko svi oni zajedno.

Bandića treba zaustaviti, strahuju od izbora

Dodao je da su najam prostora za konvenciju održanu početkom srpnja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski platili 42 tisuća kuna.

"Ali, nije problem u tome. Problem je u tri tisuće ljudi u Lisinskom i straha od parlamentarnih izbora koji dolaze i da Bandića treba zaustaviti", rekao je gradonačelnik.

Komentirajući navodne tvrdnje Gonga da se ogriješio o zakon o sprječavanju sukoba interesa i zakon o financiranju stranaka i izborne promidžbe, Bandić je rekao da ako se zakonom zabrani Bandiću osnovati stranku da je onda on u sukobu interesa.

Nisam mijenjao pravilnik već ga prilagodio

"Ali u zakonu toga još nema. Mi nismo u Sjevernoj Koreji, mi smo demokratska Republika Hrvatska", rekao Bandić.

Tvrdi da on nije mijenjao pravilnik već ga je samo prilagodio za sve isto. Upitan je li slučajnost što je to bilo uoči konvencije kazao je da ništa nije slučajno. "Slučajno je za sve isto i dosad nitko nije plaćao plakatiranje i neće plaćati u buduće", rekao je.

Zaustavite Reuters - to je pitanje, ali neće uspjeti

"Ali problem je u punoj dvorani u kojoj vi niste bili, da ste bili vidjeli biste. Ali vidjeli su ljudi. Drugi su prenijeli. Zaustavite Reuters - to je pitanje, ali neće uspjeti. Mi idemo dalje", rekao je Bandić.

Odvjetnica tvrdi da je policija samo pokušala ući

Njegova odvjetnica rekla je kako imaju saznanja da je policija po nalogu Uskoka pokušala ući u prostorije ali da nisu ušli. "Ja imam informaciju da nisu ušli jer su prostorije bile zaključane", rekla je Sloković.

Policija je, na zahtjev Uskoka, u četvrtak ušla u urede stranke Bandić Milan 365 i u zagrebačku gradsku upravu. Iz izvora bliskih istrazi, Hina doznaje da je policija izuzimala dokumente vezane uz održavanje i reklamiranje konvencije stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, održane početkom srpnja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Tri dana prije te konvencije, Bandić je donio pravilnik koji mu je omogućio da kao gradonačelnik svojoj stranci odobri da bez naknade na 30 mjesta u gradu privremeno postavi jumbo plakate kojima je skup najavljivan.

Odbačena optužnica protiv Bandića u slučaju 'štandovi'

Podsjetimo da je danas Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbacilo je optužnicu USKOK-a protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, njegova suradnika Ivice Lovrića i voditeljice Tržnice Zagreb Zdenke Palac koje se teretio da su pogodovali udruzi “U ime obitelji” Željke Markić i priskrbili joj nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.

Hina

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali