O KOME SE RADI?

BANDIĆ TVRDI DA JE DOBIO POJAČANJE: ‘Sandru Perković kompenzirat ćemo čovjekom iz koalicije Hrvatska raste’

Čini se da trodjedni zastoj u radu Sabora zbog izostanka kvoruma potrebnog za izlglasavanje ide na ruku pričama o preslagivanju u našem parlamentu. A toj priči svoj obol dao je i Milan Bandić koji je bio suočen s kritikom da Sandra Perković, zastupnica iz njegovog kluba, redovito izostaje sa saborskih sjednica.

Ona je, naime, jedna od pet zastupnika zbog kojih jučer u Saboru ponovno nije bilo kvoruma, piše HRT. No, Bandić je poručio da će se Perković ” kompenzirati čovjekom iz koalicije Hrvatska raste” premda nije htio otkriti o kome se to točno radi.

Jandroković i Mlakar zbog toga su dali ostavke

Zbog cijele ove situacije su Gordan Jandroković i Davorin Mlakar dali ostavke na svoja mjesta potpredsjednika Kluba zastupnika HDZ-a, a zanimljivo je i da se predsjednik tog kluba, Ivan Šuker, ne smatra odgovornim za ovakvu situaciju. No, tvrdi da će, bez obzira na to što se on o svemu tome mislio, ponuditi svoju ostavku – ako se ona od njega zatraži.

Mostovi zastupnici, pak, smatraju da je ovakav razvoj situacije samo potvrda da su promjene nužne. “To nam daje još povoda da nastavimo s inicijativom da se saborski zastupnici plaćaju ovisno o svom radu”, kaže Mostov Miroslav Šimić.

Promjena neće biti dok se HDZ ne sabere

No, Silvano Hrelja (HSU) ne dijeli optimizam Mostovih zastupnika po pitanju promjena. On, naime, smatra da do njih neće doći. “Vjerojatno će se neki pokazatelji više vidjeti nakon skupštine ili konvencije HDZ-a, ovisno kako će se oni poslagati”, tvrdi Hrelja.

Zanimljivo je i da neki mediji povratak Miljana Brkića u saborske klupe najavljuju kao spas najveće stranke u Domoljubnoj koaliciji.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr