RACIONALIZACIJA POSLOVANJA

GRADONAČELNIK STEŽE REMEN U ZAGREBU: Objavljeno kome će sve Bandić srezati plaću za 10 posto

Milan Bandić odlučio je stegnuti remen rezanjem plaća

Iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića medijima je danas stiglo priopćenje u kojem obavještavaju o mjerama racionalizacije poslovanja.

Racionalizacija poslovanja

Kako se navodi, vodeći računa o socijalno-ekonomskim pokazateljima okruženja u kojem posluju trgovačka društva u vlasništvu Grada Zagreba i Gradska uprava Grada Zagreba, gradonačelnik Bandić, donio je 16. prosinca odluku o provedbi dodatnih mjera racionalizacije poslovanja.

“Smanjenje troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna, provest će se na sljedeći način: Smanjenjem plaća za 10 posto menadžmentu trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba, kao i svim pročelnicima, savjetnicima Gradonačelnika, zamjenicima pročelnika i pomoćnicima u gradskim upravnim tijelima te rukovoditeljima ustanova čiji se osobni dohodak isplaćuje iz proračunskih sredstava, uključujući i osobne dohotke za mjesec prosinac 2017. godine”, stoji u priopćenju.

Društveno odgovorno djelovanje

Uz smanjenje plaća, planiraju se mjere i aktivnosti koje će rezultirati racionalizacijom troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna u iznosu od 5 posto.

“Osim gospodarskih ciljeva, potrebno je naglasiti kako navedene mjere potiču i upućuju na društveno odgovorno djelovanje menadžmenta u javnom sektoru”, stoji u priopćenju Ureda gradonačelnika.

Povratak na Net.hr