Baka vatrogasca s Kornata blokirala račun DVD-u Tisno

Cvita Mić Plučić, baka jednog od stradalih vatrogasaca u stravičnom požaru na Kornatu 30. kolovoza 2007. godine, tužila je DVD Tisno za duševne boli zbog smrti unuka Ante Crvelina.

1.7.2010.
10:21

Iako je DVD s pravnim zastupnikom tužiteljice dogovorio da neće biti prisilne naplate odštete, nego će tužiteljica pričekati dok se prikupi potreban novac, ovih je dana na račun DVD-a sjela ovrha radi prisilne naplate gore navedenog iznosa.

Zbog toga je DVD Tisno početak turističke sezone i ljetnih vrućina dočekao potpuno vezanih ruku u slučaju bilo kakve potrebe za intervencijom, piše Slobodna Dalmacija.

Zašto druga strana nije ispoštovala dogovor i malo se strpjela dok se ne pronađu sredstva, pita se dugogodišnji predsjednik DVD-a Tisno Ivica Kaleb.

"Ne želimo osporavati ničija prava, niti ih umanjivati. Jedini razlog zbog kojeg smo se žalili na prvostupanjsku odluku suda bio je da dobijemo na vremenu kako bismo prikupili novac i malo odgodili isplatu. Toliki novac DVD naprosto nema", kaže predsjednik Kaleb.

DVD se za pomoć obratio općinskoj upravi, koja je zamolbu za dodatna novčana sredstva uputila Vladi.

"Osobno sam se za pomoć obratio premijerki Jadranki Kosor jer ni Općina nema taj novac. Vlada je uvijek do sada pronalazila rješenja, a imam informaciju da će odobriti i ovih 200 tisuća prispjelih po ovrsi. Dulja blokada rada DVD-a opasnost je za sve stanovnike i turiste koji borave na području otoka Murtera", kazao je za Slobodnu općinski načelnik Ivan Klarin.

Prethodni članak:

arti-201001250256006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali