HRVATSKO PRAVOSUĐE

BAKA MINKA ZBOG DUGA OD 100 KUNA ZAVRŠILA U ZATVORU: A neki zbog krađe i kriminala gule krumpire

76-godišnja Minka Maltarić nije imala novca za plaćanje duga za odvoz smeća. Račun je iznosio 100 kuna, a starica je zbog neplaćanja završila u zatvoru, objavljeno je u emisiji Provjereno Nove TV.

Baka Minka tako je iza rešetaka provela četiri dana zbog duga za odvoz smeća, koji je iznosio tek sto kuna. Ispričala je da joj je u zatvoru bilo jako teško, a najteže je bilo, kaže, kada ju čuvar otključa, a zatim opet zaključa. Sve je utjecalo i na njezino zdravlje.

‘Bilo je strašno’

“Bilo je strahovito ja vam to kažem. Sve sam probala, na sve mile načine, nikom nisam bila jedne pare dužna i to se sve redovito plaćale i ipak sam morala zbog jednog računa u zatvor”, ispričala je 76-godišnja Minka, koja inače živi od tek 1.200 kuna socijalne pomoći, a cijeli je život preživljavala od poljoprivrede, vrlo skromno.

Račun za smeće s kamatama je iznosio oko 600 kuna. Nakon presude je došla i ovrha, no kako Minka nije imala imovine koju bi se moglo ovršiti, policija ju je odvela u zatvor u Varaždinu.

Starica od šoka dva dana nije ništa mogla jesti.

Ova je priča još jedan dokaz da hrvatsko pravosuđe trenira strogoću na malima i siromašnima, dok je, primjerice, poduzetnik Tomislav Horvatinčić u nesrećama ubio četiri osobe, no na slobodi je, kao i brojni visokopozicionirani političari koji su pronevjerili velik novac. U zatvoru nisu završili – za kaznu su gulili krumpire.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr