POMOĆ JU JE RAZVESELILA

BAKA IZ ZAGREBA ODUŠEVLJENA COVID DODATKOM: ‘“Uuuuu! Super, super, super! Barem ću si moći kupiti hranu!’

‘To bi bila pomoć jako dobra. Barem ću si moći hranu kupiti, hrana je dosta skupa’, rekla je umirovljenica komentirajući covid dodatak koji bi kroz nekoliko tjedana trebao biti uplaćen umirovljenicima

Premijer Andrej Plenković danas je u Banskim dvorima predstavio sve detalje Covid dodataka za umirovljenike te obećao da će umirovljenicima covid dodatak biti uplaćen kroz koji tjedan.

Reporterka N1 Televizije na glavnom zagrebačkom trgu prvu umirovljenicu na koju je naišla upitala je spada li u skupinu onih čije mirovine sežu do 4000 kuna. “Joj, nemam ni toliko. Ja malu mirovinu imam. Jako malu. 1800 kuna”, rekla je gospođa te potom upitala reporterku što ona misli, hoće li dobiti covid dodatak. Reporterka joj je objasnila da hoće te da bi na visinu njene mirovine trebala dobiti dodatak od 900 kuna.

PLENKOVIĆ OTKRIO SVE DETALJE O COVID DODATKU: Četiri su kategorije – 1200, 900, 600 i 400 kuna; Poznato je i kada idu isplate

‘Barem ću si moći kupiti hranu’

“Oh! Hvala Bogu i majki Božjoj ako bi se to obistinilo!”, razveselila se gospođa. Potom joj je objašnjeno da će isplate covid dodataka biti krajem četvrtog ili početkom petog mjeseca. “Uuuuu! Super, super, super! Veselim se. Hvala što ste mi to rekli”, rekla je sretno gospođa.

Upitana na što će potrošiti novac, umirovljena gospođa rekla je da će uglavnom novac otići na lijekove. “Lijekovi su skupi. Ja lijekove plaćam, dušo moja, teško sam bolesna. Lijekovi su skupi, pa na lijekove puno trošim. Penzija mi ode na lijekove, tako da teško, teško živim”, odgovorila je. “Mlijeka i kruha više jedem da bih preživjela… To bi bila pomoć jako dobra. Barem ću si moći hranu kupiti, hrana je dosta skupa”, rekla je.

Upitana smatra li da covid dodatak ima veze s lokalnim izborima, koji su ubrzo nakon predviđenog roka isplate, umirovljena gospođa je rekla kako “može biti”. “Ovaj čovjek puno obećava, bio je (gost) u ‘Nedjeljom u dva’. Bog zna. Izgubila sam povjerenje u ljude, ne znam zašto. Jedno pričaju, drugo rade”, zaključila je umirovljena gospođa.

Povratak na Net.hr