banner

KAPORTAL

APSURDNA SITUACIJA: U bolnicama nedostaje kadrova, a oni u jednoj županiji ‘čuče’ na burzi rada

U Karlovačkoj je županiji nezaposleno 10 medicinskih sestara i tehničara, dok se posao nudi za njih četiri te još šest liječnika

S jačanjem epidemije koronavirusa sve su glasnija upozorenja iz bolnica i strukovnih udruga kako nedostaje liječnika, sestara, tehničara i drugog medicinskog osoblja. No, apsurdno je da tih kadrova ima u evidencijama nezaposlenih osoba.

Dopredsjednik HUBOL-a: ‘Nedostaje liječnika i sestara, a progon liječnice koja je prijavila poteškoće u KB Dubravi je ozbiljan problem’

Barem je takva situacija u Karlovačkoj županiji, gdje Hrvatski zavod za zapošljavanje bilježi 10 nezaposlenih medicinskih sestara ili tehničara, piše Kaportal. Iako na popisu nezaposlenih nema liječnika, to ne znači da su svi oni zaposleni. Naime, Zavod vodi evidenciju ako zabilježi više od sedam nezaposlenih osoba u nekom zanimanju.

PREDSJEDNICA UDRUGE BOLNIČKIH LIJEČNIKA: ‘Liječnici u Hrvatskoj godišnje odrade 3,5 milijuna prekovremenih sati’

Dio njih bi lako mogao do posla, jer mjesta ima za šest liječnika i četiri medicinske sestre ili tehničara. Liječnike traže zavodi za hitnu medicinu i javno zdravstvo, a potom Specijalna bolnica za produženo liječenje u Dugoj Resi i Dom zdravlja u Slunju. Medicinskih sestara i tehničara nedostaje u Ustanovi za zdravstvenu njegu u kući i tri obiteljska doma.

Povratak na Net.hr