APEL ZABRINUTE NASTAVNICE: / 'Sram ga je jer nema što jesti ni obući, čisti šutu da bi si kupio burek... Vršnjaci ga ismijavaju, a profesori kažnjavaju'

'Odlučila sam mu pomoći i kupiti namirnice koje se ne mogu pokvariti (tjestenina, riža, grah) i kruha, pašteta, slanine, kobasice, konzerve ribe, pile barem za ovaj mjesec da imaju što jesti.

16.5.2018.
22:33
PIXSELL/Facebook

Jedna je žena na Facebooku podijelila status u kojem traži pomoć za jednog učenika srednje škole, čija obitelj treba pomoć.

Mladić živi s majkom kao podstanar, a u teškoj su financijskoj situaciji. Otac mu je umro, a majka plaća sve kredite. Nakon toga joj mjesečno od plaće ostane samo 200 kuna, čime ne može prehraniti sebe i sina. Dječak je često gladan, a i sam je priznao da nekad ima što za jesti, a nekad ne. Često nema što obući pa na tankim majicama ima rupe. Pomoć mu treba, no sram ga je pred drugim učenicima. Kako bi nešto zaradio, čisti šutu, a zbog toga često dolazi prljav u školu.

'Imam učenika (srednja škola) koji je u jako teškoj financijskoj situaciji. Živi s mamom kao podstanar, tata mu je umro, a na mamu su pali svi krediti pa im od njezine plaće u bolnici ostane 200 kn mjesečno (u Zg!), čime ta žena ne može prehraniti dijete koje je u razvoju, treba učiti, bavi se sportom pa je stalno gladan. Mali je jako drag i simpatičan, iskren i ponosan, neugodno mu je što nema uvijek za jesti. Kad sam ga pitala "imate li što jesti?", odgovorio mi je "nekad da, nekad ne" :(. Ovu zimu je bio i polugol, imao je rupe na tankim majicama, ali smo to riješili; lijepo smo ga obukli :). Prihvatio je pomoć, ali je zamolio da drugi učenici ne saznaju jer ga i ovako ismijavaju. Počeo je čistiti šutu za 50 kn tjedno da ima za užinu. Nekad zbog toga zakasni na nastavu i dođe sav prašnjav. Profesori nemaju razumijevanja već ga zapisuju i kažnjavaju.

Srce me zaboljelo danas kad je došao sav prljav na sat i rekao da kasni jer je radio; čistio šutu...i 5 minuta poslije došao je neki profesor prikupiti novac za Unicef te je taj isti učenik dao 5 kn za druge u potrebi.

Odlučila sam mu pomoći i kupiti namirnice koje se ne mogu pokvariti (tjestenina, riža, grah) i kruha, pašteta, slanine, kobasice, konzerve ribe, pile barem za ovaj mjesec da imaju što jesti. To ću mu ovaj tjedan odnijeti.

Tužno mi je da se dijete od 16-17 godina, koje bi trebalo završiti školu kao druga djeca te imati vremena za razonodu, ima tugu u očima, brine se za mamu koja jedva sklapa kraj s krajem i svaki se dan prije škole bori s oblakom prašine da si može kupiti burek. :(

Ako je itko voljan pomoći, javite mi se', napisala je Ivana Ivančica na Facebooku.

Njezin je status do sada podijeljen 334 puta, a u komentarima su mnogi zatražili broj računa ili kontakt dječaka i njegove majke kako bi mu pomogli.

Možda će te zanimati

TARAPANA /

Sudac se šokirao kad je vidio zadnji udarac raspojasanog Hrgovića: 'Aaaaa... To je to stari, dosta je, dosta'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali