Play ponuda

APEL OČAJNE MAJKE IZ VARAŽDINA: / "Mojoj kćeri govore da je glupa, da smrdi i neka se ubije'

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Djevojčicu sedmog razreda II. osnovne škole u Varaždinu dvojica dječaka zlostavljaju već godinama. Rezultat njihovog maltretiranja bilo je i samoozljeđivanje djevojčice.

29.2.2016.
10:18
Thinkstock/Ilustracija
Play ponuda

U varaždinskoj II. osnovnoj školi dvojica dječaka već duže vrijeme zlostavljaju jednu djevojčicu. Slučaj je prijavljen razredniku i ravnatelju, no problem nije riješen već je postao još veći. Na slučaj je upozorio varaždinski vijećnik Željko Bunić na sjednici Gradskog vijeća ističući da nadležni u školi nisu reagirali na prijavu majke djevojčice koja je žrtva bullyinga, piše Varaždinski.hr.

"Nasilje djece nije rijetka pojava i ovaj slučaj ne bih iznosio da nemam informacije da je reakcija razrednika i ravnatelja nakon što je majka prijavila slučaj bila mlaka, gotovo nikakva. Djeci nasilnicima se nije dogodilo ništa, a žrtva je i dalje žrtva i to je došlo do razmjera da je ta djevojčica počinila samoozljeđivanje. Nekoliko dječaka, da sad ne navodim imena, ali riječ je o pripadnicima takozvane 'zlatne mladeži', nastavlja maltretirati tu povučenu djevojčicu, kako vrijeđanjem na društvenim mrežama, tako i vrijeđanjem pod školskim odmorima, pa čak i na samoj nastavi, a sve bez adekvatne reakcije nastavnika", ispričao je zgroženi vijećnik upozoravajući na problem u toj sredini.

"Nije sustavno, a na svaku prijavu nasilja odmah reagiramo"

No, u školi tvrde da situacija nije baš toliko tragična. "Na svaku prijavu nasilja od strane učenika, učitelja i roditelja postupamo prema Protokolu o suzbijanju nasilja i odmah reagiramo. Za slučaj koji spominje gospodin Bunić možemo pretpostaviti o kojem djetetu se radi. Ukoliko smo u pravu, ne radi se o sustavnom zlostavljanju, a dijete i obitelj su uključeni u redoviti tretman stručne službe", priopćio je ravnatelj Ernest Habek.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Zlostavljaju je godinama, a u školi pitaju zašto o tome pričam po medijima"

Majka djevojčice ističe, pak, kako je baš riječ o sustavnom zlostavljanju i to onom koje traje već godinama. "Radi se od dva dječaka, koji joj čak i za vrijeme sata, kad je prisutna razrednica, govore da smrdi, da se makne, smiju joj se pod tjelesnim odgojem, a to sve traje od drugog razreda", ispričala je majka djevojčice sedmog razreda, koja tvrdi da pedagog kod kojeg djevojčica ide traži od nje da ignorira problem. Pritom joj, dodaje, postavlja pitanje zbog čega je njena majka sa svime izašla u medije. Istovremeno do roditelja dječaka preko škole nije uspjela doći.

"Razgovarala sam i s pravobraniteljicom, koja mi je rekla kako mogu cijeli slučaj prijaviti inspekciji školstva, ali će cijeli taj postupak potrajati, a mojem djetetu treba pomoć odmah. Zašto bi morala slušati uvrede i za vrijeme sata, kada odgovara za ocjenu, a djeca joj dobacuju neka uzme šestar i ubije se, da je glupa i slično", zaključuje majka djevojčice.

Image
SAMOUBOJSTVO DJEČAKA: /

Vršnjaci ga silovali, a djevojčice gledale i pitale uživaju li

Play ponuda
Play ponuda