UDARAC TURIZMU

APEL ISTARSKIH GRADONAČELNIKA PREMIJERU: ‘Uvjerite Italiju i Sloveniju da stanje u Istri nije kao u Dalmaciji’

‘U trenutku kada se epidemiološka slika Dalmacije znatno pogoršala, omogućite da Istra, kao sigurna destinacija, spasi ovogodišnje rezultate hrvatskog turizma’, poručili su istarski gradonačelnici premijeru Plenkoviću i ministru vanjskih poslova Grliću Radmanu

Deset istarskih gradonačelnika te vršitelj dužnosti istarskog župana uputili su apel premijeru Andreju Plenkoviću i ministru unutarnjih poslova Gordanu Grliću Radmanu da učine sve kako bi uvjerili vlade u zemljama koje spremaju ili su uvele epidemiološke mjere za svoje građane koji dolaze iz Hrvatske da epidemiološka situacija nije jednaka u cijeloj Hrvatskoj.

Potpisnici apela računaju na to da će Plenković i Grlić Radman učiniti sve da “Italija mjeru obveze testiranja osoba koje dolaze iz Republike Hrvatske provodi selektivno, sukladno realnoj epidemiološkoj slici pojedinih dijelova Hrvatske, odnosno županija, a ne zemlje u cjelini”, piše N1.

ITALIJA UVELA MJERE, TALIJANSKI TURISTI U HRVATSKOJ ZABRINUTI: ‘Ne razumijemo, ako se ne testiramo, hoće li nam se što dogoditi?’

‘Te mjere ozbiljno ugrožavaju turističku sezonu’

Također traže da se isti zahtjev uputi i Vladi Republike Slovenije koja je najavila stavljanje cijele Hrvatske na crvenu listu. Pritom upozoravaju da te mjere “ozbiljno ugrožavaju turističku sezonu”, jer je riječ o zemljama odakle su turisti najbrojniji.

“Istra, kao i prijašnjih mjeseci, nastavlja zdravstvenu situaciju držati pod kontrolom i ostvaruje najveći dio turističkog prometa u cijeloj Hrvatskoj. O rezultatima ove turističke sezone ovisi i državni proračun koji je zbog krize uzrokovane koronavirusom već pretrpio ogroman udarac!”, naveli su istarski gradonačelnici u zajedničkom priopćenju.

Oni smatraju da treba razlikovati stanje s koronavirusom u dvjema hrvatskim turističkim regijama, Istri i Dalmaciji.

“U trenutku kada se epidemiološka slika Dalmacije znatno pogoršala, omogućite da Istra, kao sigurna destinacija, spasi ovogodišnje rezultate hrvatskog turizma, čime bi doprinijeli stabilizaciji državnog proračuna te egzistencijalnoj sigurnosti naših građana”, poručili su.

‘HRVATI BI SE VRLO BRZO MOGLI NAĆI NA CRVENOJ LISTI’: Glasnogovornik slovenske vlade iznio ozbiljne optužbe na račun Hrvatske

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr