Nezavisni načelnik Općine Blato na Korčuli, Ante Šeparović (44) na ovogodišnjim je lokalnim izborima obranio mandat te je reizabran za načelnika. No, Šeparović je prijavio člana HDZ-a, Tončija Bačića (61) za prijetnju smrću, javlja Večernji list. On mu je navodno prišao u nedjelju nakon mise i zaprijetio kako će ga zapaliti, kao i sve njegove s kojima je slavio izbornu pobjedu.

"Mogu vam potvrditi da sam podnio kaznenu prijavu protiv Tonča Bačića, dao sam iskaz na policiji, ali dok oni ne odrade svoj dio posla i dok ne dobijem zapisnik ne smijem davati izjave vezan za taj slučaj. Mogu vam samo reći kako ovo nije prvi put da me HDZ-ovci napadaju, i mene i moju obitelj. To se događalo i nakon izbora 2017. kada sam izašao iz stranke i pobijedio na izborima. Tada ih nisam prijavio, a oni su mene predstavljali kao nasilnika. Ovoga puta odlučio sam da neću više šutjeti, ne dam na sebe niti na svoju obitelj. Istina je, u nedjelju sam pred crkvom doživio prijetnje smrću i kazneno sam ih prijavio!", rekao je Šeprović za Večernji.

Priznao da je prišao načelniku, ali ne i da mu je prijetio

Optuženi Bačić pak ima sasvim drugu priču te tvrdi da nije prijetio načelniku. "U ovom dijelu Blata u kojem živim u susjedstvu je unazad godinu i pol dana bilo šest sprovoda. Jedan od njih je i mog 34-godišnjeg sina kojega ne mogu prežaliti. Supruga i ja još patimo. Nakon izborne pobjede, Šeparović i njegovi došli su u jednu od kuća u susjedstvu slaviti. Pjevalo se, došli su s motorima, bučili, vikali. Supruga i ja smo se zatvorili u kuću i popili tablete za smirenje", pojasnio je Bačić kontekst u kojem je došlo do incidenta.

Bačić je priznao da je načelniku prišao u nedjelju nakon mise, te je, kako kaže, htio olakšati dušu i požaliti mu se, no ne i prijetiti mu.

"Čestitao sam mu na pobjedi i rekao mu: "Što si došao slaviti gore gdje tuga i nevolja vlada", a on će na to: "Što ima veze'!" Ja sam bio pod tabletama i bio sam smiren, samo sam mu na to rekao da ga može biti stid, a on je onda počeo vikati: "Polit benzinom i zapalit!" Ja ga pitam: "Je li mene?" i gledam ga, a on nastavlja: "Polit benzinom i zapalit. To si ti reka!" I prijavio me je za prijetnju smrću njemu i svima njima koji su slavili, a ja sam mislio da će mi se ispričati. Policija me je već pozvala, bio sam u postaji i dao sam iskaz. Rekao sam im isto ovo što sam i vama. Bilo je svjedoka koliko hoćeš, nitko ne može reći da sam ja izgovorio da ću ga politi benzinom i zapaliti niti da sam mu ikako prijetio kao što on kaže", ispričao je Bačić.

Branko Bačić: 'Treba smiriti tenzije'

Cijelu situaciju komentirao je i predsjednik županijske organizacije HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, Branko Bačić.

"Nisam u Blatu, za događaj sam čuo iz druge ruke i ne znam što se tamo događalo. Tonči Bačić je moj prijatelj. Dobar je i vrijedan čovjek, pošten. Nedavno je doživio veliku tragediju, teško mi je vjerovati da bi izazivao sukobe i prijetio. Ali, neću ništa komentirati, treba sačekati da policija odradi svoj posao i bude li trebalo da se u daljnjem postupku osvijetli što se dogodilo. Blato je malo mjesto, ljudi su upućeni jedni na druge i nikakvi sukobi ni podjele nisu dobri. Treba smiriti tenzije", poručio je Branko Bačić.

Iz PU dubrovačko-neretvanske su za Večernji potvrdili da su zaprimili prijedlog kaznene prijave i ispitali osumnjičenog, a neslužbeno se doznaje da je nakon završenog istraživanja prihvaćen prijedlog te da je protiv Tončija Bačića podnesena kaznena prijava.