[ANKETA] TRAŽI SE NOVI ŠEF SDP-A: / Nekoliko imena je u opticaju, koga biste vi željeli vidjeti na čelu hrvatske ljevice?

Nakon što je Davor Bernardić dao ostavku na mjesto predsjednika SDP-a, brojne su kalkulacije o tome tko bi trebao biti njegov nasljednik, a mi vas pitamo koga biste htjeli vidjeti na toj dužnosti

6.7.2020.
23:18
Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon izbornog debakla u kojem je Restart koalicija, predvođena SDP-om osvojila svega 41 saborski mandat, a HDZ čak 66, jasno je da SDP-u treba restart. To se dalo naslutiti i po izjavama viđenijih SDP-ovaca, Biljane Borzan, Saše Sriće i Željka Kolara, koji su jučer otvoreno pozivali šefa stranke, Davora Bernardića na ostavku.

To se i dogodilo tijekom jutrošnje sjednice predsjedništva. Tako će do novih unutarstranačkih izbora teret analize neuspjeha i vođenja stranke pasti na leđa Zlatku Komadini. “Ja se za predsjednika neću kandidirati, u ovom razdoblju dužnost predsjednika obavljat će Zlatko Komadina“, poručio je Bernardić i dodao kako je predsjednik uvijek najodgovorniji za izborni rezultat.

Govoreći ispred središnjice SDP-a na Iblerovom trgu, Arsen Bauk je rekao da bi kandidati za novog predsjednika stranke trebali biti ljudi kojima su građani ukazali najviše povjerenja na ovim i europarlamentarnim izborima. Tu se nameću Peđa Grbin koji je dobio 16.991 preferencijalnih glasova, Siniša Hajdaš Dončić koji je dobio 14.485 glasova. Na europarlamentarnim izborima najviše su glasova dobili upravo Biljana Borzan (64.736) i Tonino Picula (50.291). I sam Arsen Bauk, dobio je 13.466 glasova. U stranačkim kuloarima može se čuti i kako dio stranke za novog predsjednika gura financijaša Zvonimira Mršića.

U našoj anketi vas pitamo - koga biste vi voljeli vidjeti na mjestu šefa, još uvijek stožerne stranke hrvatske ljevice.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali