'Očito se Vanđelić odlučio baviti svojim likom i djelom, kako da se pozicionira na određena mjesta, a puno manje Fondom'

Zastupnica GLAS-a, Anka Mrak-Taritaš, komentirajući obnovu Zagreba te Fond za obnovu na čijem je čelu nekad privremeni, a sada stalni ravnatelj Damir Vanđelić koji je jučer kazao da ne namjerava odraditi cijeli mandat na čelu Fonda, rekla je danas za N1 kako se Vanđelić radije odlučio baviti sobom nego Fondom.

“Moram priznati da sam očekivala da će četiri mjeseca biti dovoljan period za pripremanje Fonda i da će ljudi biti postavljeni na pozicije gdje će raditi te da će natječaji biti vani u siječnju. Očito se Vanđelić odlučio baviti svojim likom i djelom, kako da se pozicionira na određena mjesta, a puno manje Fondom”, smatra zastupnica.

Obnova Zagreba

Komentirala je i Blok 19, rekavši da je u vrijeme kada je ona studirala arhitekturu postojala jedna vježba transformacije zagrebačkih donjogradskih blokova. "Znam da je 2009. godine analizirano 168 donjogradskih zagrebačkih blokova s idejom što da to bude. Bilo bi dobro da smo u stvarnosti imali priliku vidjeti transformaciju jednog donjogradskog bloka. Gospodin Bandić zaista ima pravo imati muzej neispunjenih obećanja, pa se bojim da će i ovo biti jedan od eksponata u muzeju”, kaže Mrak Taritaš.

Osvrnula se i na obnovu Zagreba. “Cijelo vrijeme smo slušali da će obnova biti cjelovita, transparentna, da će dugo trajati. Neke će stvari zaista dugo trajati, ali nešto ne bi trebalo tako dugo trajati. Ima jedan problem koji se uopće ne rješava – problem imovinsko-pravnih odnosa”, smatra.