POLICIJA PROVODI OČEVID

ANDREJ PLENKOVIĆ DOBIO PISMO S BIJELIM PRAHOM U KOJEM MU SE PRIJETI SMRĆU! Otkriveno i što je pisalo u poruci

Policija je za danas zakazala konfereenciju za medije vezanu uz istraživanje kaznenog djela višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma, počinjenog ovog ponedjeljka na Trgu svetog Marka

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković jučer je u središnjici stranke dobio pismo s bijelim prahom u kojem mu se prijeti smrću, neslužbeno doznaje RTL.

Policija je izuzela omotnicu sa sumnjivim sadržajem i provodi očevid.

Večernji piše da je u pismu navodno bila i poruka “A za izdajnike jedan od lijekova je i novičok”.

Premijer potvrdio: Bilo je proteklih dana nekoliko prijetnji

Premijer Plenković rekao je danas kako su pojačane mjere sigurnosti i odluka da se vozi u blindiranom automobilu, rezultat je procjene MUP-a.

– Da, bilo je proteklih dana nekoliko prijetnji, na policiji je da ih ispita. Nisu bile na razglednicama, one više nisu u modi – rekao je.

Podsjetimo, nakon napada na Markovom trgu u ponedjeljak u kojem je napadač ranio policajca ispred Vlade i počinio samoubojstvo, premijer je ustvrdio kako sumnja da je meta napada bio on osobno.  Danas je uhićen muškarac (63) koji živi u istom selu kao pokojni napadač, Danijel Bezuk, a policija je utvrdila da je nakon napada govorio kako je Bezukova meta bio Plenković i kako on sam mašta o tome da ga ubija. Kod njega je pronađeno i vatreno oružje te eksplozivne tvari.

POLICIJSKA AKCIJA U KUTINI: Muškarcu zaplijenili oružje, a priveli su ga i zbog prijetnje: ‘Maštam da ubijem premijera’

Uhićen je i muškarac (48) u Zagrebu koji je na društvenim mrežama premijeru prijetio smrću.

ZAGREPČANIN U PET UJUTRO PRIJETIO PLENKOVIĆU SMRĆU: Policija završila kriminalističku obradu

Policija je za danas zakazala konferenciju za medije vezanu uz istraživanje kaznenog djela višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma, počinjenog ovog ponedjeljka na Trgu svetog Marka. Na konferenciji za medije će sudjelovati glavni ravnatelj policije Nikola Milina te županijski državni odvjetnik iz ŽDO- Zagreba Jurica Ilić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr