PROSLAVA OLUJE

ANALITIČAR OCIJENIO GOVOR PREMIJERA U KNINU: ‘Zasjenio je sve ostale govornike, čak su i neki članovi Vlade ostali začuđeni’

‘Plenkovićev govor je važan zbog multiperspektivnosti, govorio je o velikoj pobjedi Hrvatske kroz dvije perspektive, kad takvu poziciju zauzme premijer, to je važna činjenica’, kazao je Puhovski

Politički analitičar Žarko Puhovski usporedio je za Jutarnji list današnje govore premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića istaknuvši da je premijer zasjenio sve ostale govornike te da su čak i neki članovi Vlade ostali začuđeni.

“Premijer Plenković održao je dobar i mudar govor i njime zasjenio sve ostale govornike, a predsjednik Milanović pozivao se na Tuđmana. Premijer je pokazao da je ispred, u 21. stoljeću. Premijer i predsjednik kao da su zamijenili mjesta – Plenkovićev govor bio je u duhu onoga što bismo u boljim danima mogli očekivati od Milanovića.

Članovi vlade začuđeni

Ni premijer ni predsjednik države vjerojatno ne bi priznali da su se odmaknuli; Plenković od Tuđmana, kad bismo analizirali Tuđmanov i njegov govor vidjeli bismo da je riječ o dva svijeta, a Milanović se, pak, preokrenuo i okrenuo Tuđmanovoj retorici, napadajući ovih dana i međunarodni sud i uspio je postići da u Kninu, i da je bilo javnosti, nije bilo opasnosti da ga izvižde.

Plenkovićev govor je važan zbog multiperspektivnosti, govorio je o velikoj pobjedi Hrvatske kroz dvije perspektive, kad takvu poziciju zauzme premijer, to je važna činjenica. Čak su i neki članovi Vlade ostali začuđeni. Žalosno je što mu Boris Milošević nije pljeskao, a Milanović ga je svesrdno podržao, kad je vidio da ga ne može nadvisiti”, rekao je Puhovski za Jutarnji.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr